Aston Martin pregătește două mașini electrice: producția va începe în 2025

de Paul Cosma
Luni, 08.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primele două modele 100% electrice de la Aston Martin vor fi produse în Marea Britanie începând din 2025, potrivit declarațiilor lui Lawrence Stroll, președintele și cel mai mare acționar al companiei.

Aston Martin va lansa 10 versiuni noi pentru modelele sale în următorii doi ani, pe listă fiind și o posibilă variantă electrificată pentru SUV-ul DBX. 

Constructorul britanic pregătește și două modele 100% electrice, a căror producție va avea loc în Marea Britanie, începând cu anul 2025. 

Informația a fost furnizată de președintele Lawrence Stroll, care este și cel mai mare acționar al companiei. Potrivit acestuia, o sportivă electrică va fi produsă la Gaydon și un SUV electric va fi asamblat la St Athan, în Țara Galilor. 

CEO-ul Tobias Moers, fost șef al diviziei Mercedes-AMG, a spus anul trecut că Aston Martin va lansa un model electric cu tehnologie de la Mercedes în perioada 2025-2026. 

Pe lângă electrificarea gamei, Aston Martin va continua să producă motoare cu combustie internă și după 2030. Anunțul făcut de companie a venit în contextul în care Marea Britanie a anunțat că va interzice vânzarea de mașini diesel și pe benzină din 2030. 

Via Bloomberg

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru