Au fost anunţaţi Candidaţii pentru Car of The Year 2014

de Sebastian Toma
Miercuri, 04.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Juriul Car of The Year a anunţat candidaţii pentru ediţia 2014 a titlului de "Maşina Anului". Din 30 de modele noi propuse pentru lista finaliştilor, trei modele sunt vehicule electrice.

Esential 30 de modele au fost propuse pentru lista scurtă a Car of The Year 2014.
Organizatorii concursului ”Maşina Anului” au prezentat lista candidaţilor eligibili pentru ediţia 2014. Aceasta include 30 de automobile, toate oferite la vânzare pe mai multe pieţe din Europa, ale căror vânzări previzionate depăşesc pragul de 5.000 de unităţi. La fel ca în fiecare an, procesul de votare va avea mai multe faze. Prima va fi o listă scurtă de şapte nominalizări, care va fi anunţată până la jumătatea lunii decembrie 2013. Câştigătorul titlului de Car of The Year 2014 va fi anunţat abia în luna martie a anului viitor, în ajunul Salonului Auto de la Geneva.

Ediţia 2013 a fost câştigată de Volkswagen Golf VII, care a venit pe piaţă cu o platformă nouă şi numeroase îmbunătăţiri. În 2012, concernul General Motors se mândrea cu marele titlu, câştigat cot la cot de Opel Ampera şi Chevrolet Volt. Anul 2011 le-a adus celor de la Nissan o surpriză mare cât o maşină compactă şi electrizată 100%, sub forma de titlul ”Maşina Anului” pentru Leaf.

Ediţia din acest an aduce trei maşini electrice în lupta pentru marele premiu: Renault Zoe, BMW i3 şi Tesla Model S. În afară de faptul că toate trei emit zero grame de emisii în timpul funcţionării, legăturile dintre Zoe, i3 şi Model S sunt limitate.

Urmareste Automarket
Spre deosebire de Model S şi Zoe, i3 poate fi echipat şi cu un motor cu combustie internă pentru a mări autonomia sistemului de propulsie electric, dar versiunea standard nu prezintă această dotare. Pe lângă cele trei "felii de viitor", ediţia 2014 a COTY include atât modele accesibile, cum ar fi Hyundai i10, cât şi modele premium cum ar fi Mercedes-Benz S-Klasse. Lupta nu se dă nici pe segmentul de preţ, nici pe segmentul de performanţe, juriul căutând un amalgam de calităţi pentru a livra ceea ce se consideră cea mai bună maşină a anului respectiv.

CANDIDAŢII NOMINALIZAŢI CAR OF THE YEAR 2014

BMW Seria 4 Coupe Nissan Note
BMW i3 Opel Cascada
BMW X5 Peugeot 2008
Citroen C4 Picasso Peugeot 308
Ford EcoSport Porsche Cayman
Ford Kuga Renault Captur
Hyundai i10 Renault Zoe
Jaguar F-Type SEAT Leon
Kia Carens Skoda Octavia
Range Rover Sport Subaru Forester
Lexus IS Suzuki SX4
Maserati Ghibli Tesla Model S
Mazda3 Toyota Auris
Mercedes-Benz S-Klasse Toyota Corolla
Mitsubishi Space Star Toyota RAV4

via COTY

Comentarii (18)

  • "...toate oferite la vânzare pe mai multe pieţe din Europa, ale căror vânzări previzionate depăşesc pragul de 5.000 de unităţi"

    In cazul asta, ce cauta in tabel Peugeot 308?
    15 13
  • Ma gandesc ca se ia in considerare faptul ca Peugeot va da drumul la vanzari pentru 308 pana la momentul decernarii premiului....' vanzari previzionate'.....
    13 7
  • La asta ma gandeam si eu, insa nu prea mi se pare corect. Practic este nominalizata o masina pe care nimeni nu a vazut-o si care nici nu a ajuns in showroom-uri. De condus nici nu poate fi vorba.
    15 9
  • Daca ma intrebi pe mine, nu mi se pare normal sa se aleaga masina anului 2014 cand noi suntem in 2013. Mi s-ar parea ok ca la sfarsitul anului 2013 sa se aleaga masina anului 2013, masini lansate de-a lungul anului, testate bine........
    35 10
  • Daca voi nu ati vazut-o , nu inseamna ca nimeni nu a vazut-o.Masina a fost testata de majoritatea ziaristilor de la revistele de profil din Europa, si pana in decembrie vor fi vandute mult mai mult de 5000.Primele livrari spre clienti incep undeva in jurul datei de 15 septembrie.
    8 11
  • Peugeot 308 deja se vinde in Franta desigur. Deja sint prezentate preturile la complectatii. Cred ca trebuie sa aiba un numar mare de cereri.
    7 13
  • dar mercedes CLA unde este?
    7 9
  • Si mie mi se pare ciudat analiza unor masini fara a fi testate in masa cateva luni macar ( in timp de un an poate aparea de ex un recall pt. masina anului- ar fi chiar tare), iar BMW i3 chiar nu cred ca se vand 5000 de buc pana la sf anului. Ar fi ceva record.
    CLA si A classe mi s-ar parea normal sa apara pe lista. Au destule calitati.
    Ca pronostic, castigatoare cred ca va fi o masina electrica gen Tesla, Bmw, Zoe.
    10 3
  • Bogdan
    Daca in 2013 a castigat Golf VII, si pastram trendul, sigur o sa castige iar Golf VII frantuzesc (adica 308-ul).
    Asta ca posesor de actualul 308! Asta e trendul, ce sa-i faci!
    7 18
  • Peugeot e praf !
    15 6
  • Eu as zice Renault Zoe, BMW i3 sau Skoda Octavia. Desi recunosc ca mi-as dori ca Peugeot 308 sa se califice in finala. Ca de castigant, nu stiu. Atat de mult a trecut de cand 307 a castigat acest premiu... era o alta era pentru Peugeot.
    11 1
  • Eu mizez pe Tesla Model S....toata lumea a cam laudat-o
    10 20
  • NeaNelu
    Tind sa cred ca Model S va fi marele castigator,chiar daca vine de peste ocean si multi nu prea o ''inghit''.
    9 17
  • AndreiRN
    Tesla.
    6 13
  • Elon Musk nu e "toata lumea" . Incetati cu exagerarile.
    12 9
  • S klasse la bataie cu Bmw 4er,cred eu.
    1 0
  • Planeta SUA
    Nu... America "e toata lumea" ! Adica manipulare la greu !
    4 0
  • Frankfurt 2013
    Renault Zoe - Winner 'Best new EV' at IAA Frankfurt 2013

    https://www.youtube.com/watch?v=Kmf7rt-ydMM
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru