Au început numărătoarea: Volkswagen a anunțat 100 de săptămâni rămase până la startul producției modelului electric ID

de Petre Barac
Marti, 02.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen susține că producția modelului său electric ID va începe în circa 100 de săptămâni, undeva spre sfârșitul anului 2019.

Volkswagen a organizat recent MEB Supplier Summit, un eveniment dedicat furnizorilor săi și cu ajutorul cărora vrea să pornească lansarea familiei de modele electrice sub brandul ID începând cu anul 2020.

Până atunci, nemții au început să numere săptămânile rămase până la startul producției modelului electric ID. Astfel, în circa 100 de săptămâni, hatchback-ul VW ID va intra pe linia de asamblare a uzinei din Zwickau, Germania.

În primul an de producție, respectiv 2020, fabrica va livra 100.000 de unități VW ID, potrivit companiei.

“Primul vehicul construit pe platforma electrică modulară MEB va fi Volkswagen ID, care va intra în producție la fabrica din Zwickau de la sfârșitul lui 2019”, a anunțat Volkswagen.

În următorii 5 ani, grupul Volkswagen vrea să lanseze un total de 32 de modele noi pe baza platformei MEB, cu 20 de modele electrice doar prin brandul VW.

Via Insideevs

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru