Audi a câștigat procesul împotriva NIO. Constructorul chinez a încălcat drepturile asupra unor mărci înregistrate

de Tiberiu Safta
Vineri, 20.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un tribunal din Munchen le-a dat câștig de cauză celor de la Audi în procesul inițiat împotriva constructorului chinez NIO. Potrivit instanței, marca asiatică a încălcat drepturile asupra unor mărci înregistrate prin utilizarea unor denumiri de modele similare cu cele folosite de Audi. Decizia, însă, nu este definitivă.

În toamna lui 2021, Audi a inițiat un proces împotriva constructorului chinez de mașini electrice NIO. Cel din urmă a fost acuzat că a încălcat drepturile asupra unor mărci înregistrate cu privire la folosirea unor denumiri de modele similare cu cele prezente la modelele Audi.

Astfel, denumirile ES6, ES7 și ES8 ale celor de la NIO au fost considerate prea apropiate de numele S6, S7 și S8, prezente la modelele constructorului german.

După o lungă perioadă de amânări, verdictul a fost dat de un tribunal din orașul Munchen, care a dat câștig de cauză mărcii germane. Potrivit judecătorilor, citați de Profit.ro, „Litera adițională E nu asigură un caracter distinctiv suficient”, iar „identitatea cel puțin fonetică ar conduce la un risc de confuzie”, mai citează publicația.

Mai mult, potrivit instanței, există chiar și posibilitatea ca unii clienți să interpreteze faptul că litera „E” ar face referire la versiuni electrificate ale modelelor de performanță produse de Audi.

Conform legislației locale, directorul unei companii care nu respectă legile cu privire la mărcile de înregistrare riscă o amendă de 250.000 de euro sau chiar până la 6 ani de închisoare. Ca o consecință a acestei hotărâri, NIO nu mai are voie să afișeze reclame pentru aceste modele în Germania.

Totodată, pe această piață, numele modelului ES7 a fost schimbat în EL7.

Deocamdată, decizia nu este definitivă. Constructorul chinez are posibilitatea de a face apel la o instanță superioară pentru recâștigarea dreptului de a vinde mașinile sale cu numele inițiale.

via Profit

Comentarii (4)

 • Octavian
  Îi doare la bașcheți pe chineji de tribunalul din München.
  7 1
 • Modele Audi au devenit de-a dreptul handicapate.iar grila parcă este din plasă din aia care ținea găinile
  3 8
 • dimpotriva, devin mai dragute la cat de urate si suv-iste au devenit masinile in general...A2 cel mai simpatic
  0 2
 • Catalin
  S-a rezolvat problema, vor vinde in Germania modele EL5 si E L7
  0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru