Audi a dezvăluit noul RS7 Sportback: sistem mild-hybrid la 48V, 600 CP și 0-100 km/h în 3.6 secunde

de Cornel Șocariciu
Marti, 10.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi RS7 Sportback este expus în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Modelul de performanță dezvoltat de nemți este echipat cu motorul V8 de 4.0 litri capabil să ofere 600 CP și 800 Nm.

Audi a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul RS7 Sportback. Modelul de performanță poate fi admirat în cadrul standului Audi de la Frankfurt, urmând ca debutul comercial să aibă loc până la finalul anului curent.

Spre deosebire de versiunile "civilie", noul Audi RS7 Sportback este echipat cu un pachet de caroserie ceva mai agresiv. Nemții au pregătit o grilă frontală Singleframe cu detalii hexagonale, prize de aer mai mari, aripi laterale și praguri ușor restilizate, și un eleron acționat electric. Spoilerul spate a fost și el restilizat, în timp ce sistemul de evacuare este echipat cu două elemente finale ovale de dimensiuni generoase. Standard, Audi RS7 Sportback va fi echipat cu faruri cu LED și cu jante cu diametrul de 21 de inch.

Noul Audi RS7 Sportback este echipat cu motorul V8 de 4.0 litri TFSI care dezvoltă 600 de cai putere la 6.000 rpm și 800 Nm între 2.050 și 4.500 rpm. Audi a pregătit și un sistem mild-hybrid la 48V, dar și o tehnologie pentru dezactivarea cilindrilor.

Acestea din urmă au fost integrate pentru a îmbunătăți consumul de carburant. Conform reprezentanților Audi, noul RS7 Sportback va avea un consum mediu mixt curprins între 11.4 și 11.6 litri/100 de kilometri.

Resursele unității pe benzină vor fi gestionate de o transmisie automată cu opt trepte și de sistemul de tracțiune integrală quattro. În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în doar 3.6 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată la 250 km/h. Prin bifarea pachetelor Dynamic sau Dynamic Plus, viteza maximă crește până la 280 km/h, respectiv 305 km/h.

Pentru noul RS7 Sportback, Audi a pregătit și o evacuare specială. Aceasta se numește RS Sport și va fi disponibilă opțional. Standard, clienții se vor bucura de suspensia adaptivă RS, însă nemții vor oferi și versiunea RS Sport Plus cu tehnologia Dynamic Ride Control.

Sistemul Audi Drive gândit pentru selectarea modurilor de rulare a primit două programe speciale: RS1 și RS2.

Acestea vor putea fi activate prin apăsarea butonului RS Mode aflat pe volan și promit un comportament dinamic orientat către performanțe de top.

La interior, clienții lui Audi RS7 Sportback se vor bucura de scaune sport RS îmbrăcate în Nappa, un volan sport teșit în zona inferioară și un instrumentar de bord digital cu o temă specifică modelelor de performanță.

Comentarii (1)

  • petrusian
    bravos AM! aveti si telenuvela.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru