Audi a finalizat analiza motoarelor V6 TDI de pe noile A8, A7, A6 și Q8: "Nu există niciun fel de probleme cu emisiile"

de Daniel Popescu
Luni, 09.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a finalizat o analiză internă care a vizat verificarea motoarelor V6 TDI care echipează inclusiv noile A8, A7, A6 și Q8 și susține că nu a găsit nereguli la software.

Audi a inițiat recent o anchetă cu privire la software-ul care echipează motoarele diesel V6 TDI, inclusiv cele folosite pentru noile generații A8, A7 și A6 și pentru noul model Q8.

Analiza a fost efectuată ca parte a unei decizii luate de Autoritatea Federală de Transport din Germania (KBA), iar rezultatele au fost pozitive. Astfel, potrivit oficialilor Audi, nu au fost identificate probleme la software-ul care echipează aceste motoare, iar datele complete ale analizei vor fi făcute publice ulterior.

"Investigaţiile au avut un grad mai mare de complexitate decât ne-am aşteptat. Pentru fiecare motor diesel în parte a trebuit să săpăm adânc în codurile softurilor, pentru a examina toate zonele periferice ale profilului de condus. Pentru a efectua această analiză complexă, colegii noştri de la departamentul de Dezvoltare au trecut prin peste 750.000 de pagini de documentaţie", a precizat Bernd Martens, Directorul departamentului de Achiziţii al Audi, cel care conduce echipa internă de soluţionare a crizei diesel.

În plus, au fost verificate și motoare V8 TDI pe care Audi le folosește în segmentul mediu și de top.

În total, motoarele analizate echipează aproximativ 6 milioane de mașini Euro 5 și Euro 6 livrate în Europa începând din 2008, inclusiv motoare care vor fi folosite după introducerea noului standard de emisii WLTP.

Via Audi

Comentarii (1)

  • se pare ca au dezvoltat softul suprem
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru