Audi a înregistrat denumirea R8 Green Hell: nemții ar putea lansa o versiune de stradă inspirată de actualul model de circuit R8 LMS GT3

de Cornel Șocariciu
Vineri, 20.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a înregistrat denumirea R8 Green Hell, iar conform unor surse apropiate companiei, nemții plănuiesc o versiune de stradă care va prelua o mulțime de elemente de pe varianta de circuit R8 LMS GT3.

La finalul anului 2018, Audi a publicat primele imagini și detalii referitoare la R8 facelift. Modelul sport dezvoltat de producătorul din Ingolstadt miza pe modificări estetice minore, îmbunătățiri la nivelul suspensiei și ceva mai multă putere.

Între timp, constructorul german a lansat și versiunile de circuit LMS GT2, LMS GT3 (foto) și LMS GT4. Acum, producătorul din Ingolstadt a înregistrat denumirea R8 Green Hell la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală.

Conform unor surse apropiate companiei, viitorul R8 Green Hell ar urma să fie un model omologat pentru drumurile publice, însă va fi echipat cu o mulțime de elemente inspirate de cele ale versiunii de circuit R8 LMS GT3.

Cel mai probabil, noua versiune va miza pe accesorii noi de caroserie, pe îmbunătățiri la nivelul suspensiilor și, bineînțeles, pe un plus de putere oferit de motorul V10 de 5.2 litri. Masa totală ar urma să scadă, iar comportamentul dinamic va fi îmbunătățit.

Iar un astfel de scenariu este plauzibil.

La jumătatea anului trecut, Oliver Hoffman, șeful diviziei Audi Sport, a declarat că există "o serie de idei bune pentru dezvoltarea unui R8 extrem".

Via | Motor1

Comentarii (1)

  • Brandenburg Dieselgate
    “Green Hell”…Chiar că! Făcând abstracţie de echivalenţa sintagmei respective (Nürburgring), substratul este: Oil Paradise :D

    Apropo, este bun la ceva şi Covrig-19: acoperă cotcodăceala Gretei.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru