Audi A7 Sportback primește o versiune plug-in hybrid: 367 CP, tracțiune integrală și autonomie electrică de peste 40 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Luni, 09.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro este numele noului plug-in hybrid pregătit de constructorul german. Sistemul PHEV dezvoltat de nemți oferă 367 CP și 500 Nm.

Cu doar câteva ore înaintea startului Salonului Auto de la Frankfurt, oficialii Audi au publicat primele imagini și detalii referitoare la versiunea plug-in hybrid A7 Sportback 55 TFSI e quattro.

Noul plug-in hybrid (PHEV) dezvoltat de constructorul german este echipat cu un motor pe benzină de 2.0 litri capabil să ofere 252 de cai putere și 370 Nm. Unitatea cu combustie internă este asistată de un motor electric capabil să genereze 105 kW și 350 Nm.

Noul Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro oferă în total 367 de cai putere și 500 Nm, iar resursele sunt gestionate de o transmisie automată cu șapte trepte și de un sistem de tracțiune integrală. În aceste condiții, versiunea PHEV a lui A7 Sportback poate accelera de la 0 la 100 km/h în 5.7 secunde, în timp ce viteza maximă ajunge la 250 km/h.

Modelul constructorului german integrează o baterie de 14.1 kWh capabilă să înmagazineze suficientă energie pentru o autonomie electrică de peste 40 de kilometri (valoarea măsurată conform testelor WLTP).

Viteza maximă în modul electric este limitată la 135 km/h, iar bateria se poate încărca cu până la 7.4 kW.

Noul plug-in hybrid dezvoltat de producătorul din Ingolstadt va fi echipat cu un sistem special pentru selectarea modurilor de rulare. Acesta va oferi trei setări: EV Mode (rulare exclusiv electrică), Battery Hold (sistemul menține nivelul de încărcare al bateriei) și Hybrid Mode (sistemul va oferi, în funcție de stilul de conducere, fie performanțe de top, fie eficiență maximă).

Fiecare exemplar Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro va fi echipat standard cu faruri HD Matrix LED, scaune sport, sistem de climatizare pe patru zone, instrumentar digital de bord Virtual Cockpit, jante de 19 inch și etriere de culoare roșie.

Audi menționează că a deschis deja listele de comenzi pentru noul plug-in hybrid, iar prețul de pornire pe piața din Germania este de 77.850 de euro.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru