Audi A9 e-tron a fost confirmat: noua navă amiral a germanilor va avea 3 motoare electrice, autonomie 500 km şi se va conduce singură

de Daniel Popescu
Marti, 30.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a confirmat că va lansa până în 2020 un model electric care va fi poziţionat în gamă peste A8. Acesta va beneficia de 3 motoare electrice, autonomie de 500 de kilometri şi funcţii autonome avansate.

Audi a anunţat la sfârşitul lunii iulie că până în 2020 va lansa 3 modele electrice şi o maşină autonomă ca parte a noii strategii post-Dieselgate.

Iată că oficialii mărcii de la Ingolstadt au confirmat acum planurile concrete pentru unul dintre aceste modele. Chiar dacă nu a anunţat numele oficial pe care îl va purta, noul model va fi cel mai probabil Audi A9 e-tron, ca urmare a faptului că va fi poziţionat în gamă peste Audi A8 şi va avea propulsie electrică.

Punctul de plecare pentru noul model este platforma pentru maşini electrice dezvăluită de Audi la Salonul Auto de la Frankfurt prin intermediul lui Audi e-tron quattro concept (foto), iar propulsia va fi împrumutată de la viitorul Audi Q6 e-tron.

Urmareste Automarket
Astfel, viitorul Audi A9 e-tron va beneficia de 3 motoare electrice, dintre care unul va fi amplasat frontal, iar celelalte două pe puntea spate.
Pe conceptul prezentat la Frankfurt, acest sistem de propulsie are 435 CP, iar un mod suplimentar poate ridica performanţa la peste 500 CP. Pe baza acestor date, Audi anticipează că modelul electric va ajunge de la 0-100 km/h în numai 4.6 secunde, în timp ce viteza maximă va fi limitată la 210 km/h.

La fel ca în cazul lui Q6 e-tron, viitorul Audi A9 e-tron va avea o baterie de 95 kWh cu răcire pe lichid care va fi montată pe podea sub compartimentul pasagerilor şi care va fi capabilă să ofere o autonomie de circa 500 de kilometri.

În plus, Audi promite că noul model va fi primul al mărcii care va benenficia de Nivelul 4 de autonomie, ceea ce înseamnă că maşina se va conduce singură pe şosea şi se va putea descurca în orice situaţie fără intervenţia şoferului. În plus, în cazul unei defecţiuni, maşina se va opri singura pe marginea şoselei.

"Anul viitor, Audi A8 va fi primul model cu autonomie de Nivel 3. Pe autostrăzi se va conduce singur cu viteze de până la 55 km/h.

Nivelul 4 este provocator pentru că necesită îmbunătăţiri la senzori şi putere de procesare. Dar reprezintă un avans major, pentru că maşina se va putea conduce singură în multe situaţii, nu doar pe autostrăzi", explică Ricky Hudi, şeful departamentului de dezvoltare electrică al Audi.

Nu în ultimul rând, Audi A9 e-tron va avea şi încărcare wireless, iar maşina va fi capabilă să se parcheze singura în zona de încărcare.

Via Autocar

Comentarii (11)

  • Now we are talking baby :) Si asta e doar inceputul !
    15 10
  • Audi A9, asta da zic eu. Ar putea pune chiar si pe asta suspensie low-cost, oricum 90% din fanii care borasc prin comentarii habar n-au care-i diferenta intre ceva low-cost pus de asemenea pe o masina premium si ceva superior pus de asemenea pe o masina fie ea de volum. Avand in vedere ca va fi construit tot pe o platforma modulara, doar ca in cazul asta MLB ( destinata clasei de lux ) ,nu-si va da nimeni seama ca au suspensie ieftina, la fel cum nu-si dau seama ca au dat o caruta de bani pe o masina de toata jena, vulnerabila la multe aspecte : fiabilitate, calitate perceputa ca fiind premium, dar ea e low-cost ....
    8 28
  • Bine ca ati pus poza cu un prototip de Q7 sau Q9. A9 va fi un coupe al versiunii A8. Bineinteles va fi si o versiune A9 in 4 usi, un fel de A7 mai mare si mai luxos.
    9 3
  • @Mda

    Adica ceva luxos low-cost ;) .La nemti sunt incadrate ciudat clasele.
    4 25
  • gabi_o
    Epic fail! Cum sa te tarai pe autostrada cu 55km/h? Si cu A8!
    ""...Pe autostrăzi se va conduce singur cu viteze de până la 55 km/h."
    14 9
  • Am inteles ca posibilul A9, respectiv Q6 vor fi electrice, insa vor avea variante exclusiv electrice?
    P.S. @ Matei - se plateste bine sa fii hater, din exterior se pare ca da, la cat patos pui in comentarii :)
    13 3
  • TOATA LUMEA ESTE ENTUZIASMATA, AUDI VA LANSA IN 2020 TREI ELECTRICE, MAI MULT CHIAR, DUPA UN AN DE LA LANSARE REVISTELE DE SPECIALITATE VOR AMINTI AUDI CA INVENTATORII AUTOTURISMELOR ELECTRICE, IAR LUMEA VA UITA CU DESAVARSIRE DE FAPTUL CA ACESTEA ERAU PE PIATA CU CEL PUTIN 10 ANI INAINTE (VEZI CAZUL MOTOARELOR TURBO)
    6 15
  • @QAR7

    Te simti lezat nu ? Ce sa-ti fac daca ai platit o suma de bani doar pe ''carcasa si imaginea premium'' . Exact asta vinde Audi : in teorie masini premium , in real life low-cost pe dedesubt, orice om cu un dram de cultura auto sesizeaza la un condus de 500 KM lipsa unei suspensiii avansate :))). Asata-i problema nemtilor ca ei le vinde la pret de premium cand ele sunt low-cost pe dedesubt . Cum cutiile se strica, curele rupte dupa primii 70 mii km rulati, motoare distruse, si multe alte plastice pe post de aluminiu ( vezi insertiile A3 3D optic ) si multe altele. E una sa fii hater , dar rau sa fii manipulat.


    @mm. Stai linistit cei care balesc dupa Audi habar n-au nimic despre aceste masini . Ei cred ca sunt ''premium'' asa cum zic si nemtii :)))))
    6 19
  • Scrooge
    Unele voci spun ca va avea si o toaleta interioara cu dus si functii de auto-stergere.
    11 12
  • gerula
    super tare. pot sa merg cu ea la serviciu, si daca nu gasesc loc de parcare in centru o trimit acasa. La 5 cind ies ii trimit comanda sa vina sa ia de la job. Super tare din nou.
    9 2
  • E greu fratilor cu electrical...este complexa rau treaba...pana si cei de la Tesla mai au scapari... cei de la Audi vor sa reuseasca din prima??? ma indoiesc...ei nu sunt in stare sa faca un sensor sau un geam electric sa duca cel putin 10 ani....dar motoare electrice care sa nu se strice si bateriile la fel..astept cu nerabdare sa iasa pe piata...
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru