Audi aniversează 40 de ani de la introducerea sistemului quattro: nemții au pregătit peste 20 de programe speciale pentru a marca acest moment

de Cornel Șocariciu
Sambata, 01.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sistemul de tracțiune integrală quattro împlinește 40 de ani, iar oficialii constructorului Audi au anunțat că vor pregăti peste 20 de evenimente speciale pentru a celebra aniversarea. Primele evenimente au loc la începutul lunii februarie în Germania și Austria.

Audi quattro este unul dintre cele mai faimoase sisteme de tracţiune integrală din industria auto. Totul a pornit de la modelul militar Iltis, iar inginerii constructorului german au reușit să integreze sistemul de tracțiune integrală pe un coupe.

Audi Quattro a fost numele versiunii de serie, iar prezentarea acesteia a avut loc în cadrul Salonului Auto de la Geneva din 1980. În 2020, nemții aniversează 40 de ani de la introducerea sistemului quattro, iar pentru a celebra momentul, Audi anunță peste 20 de evenimente speciale.

Programele vor fi organizate de divizia Audi Tradition, iar primele evenimente vor avea loc în Germania și Austria. Până în 2 februarie, fanii producătorului german vor putea admira modele clasice echipate cu sistemul quattro în cadrul Bremen Classic Motorshow, în timp ce în Austria, producătorul din Ingolstadt va concura la Grand Prix Ice Race în Zell am See alături de un exemplar Quattro Rallye S1.

În luna martie, Audi va participa la Techno Classica din Essen (nemții vor organiza un stand cu o parte dintre modelele echipate cu sistemul quattro).

În luna iulie, fanii producătorului german vor avea parte de surprise atât în cadrul Goowood Festival of Speed (9-12 iulie), cât și în cadrul Eifel Rallye Festival din Daun (23-25 iulie).

Tot în luna iulie, Audi va pregăti o echipă și va participa la Heidelberg Historic.

Pe lista evenimentelor pe care nemții le vor bifa în acest an trecem următoarele: Sachenring Classic (8-10 mai), Donau Classic (18-20 iunie, Copenhagen Historic Grand Prix (1-2 august), Sachsen Classic Show (13-15 august) și Rossfeld Hillclimb (25-27 septembrie).

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru