Audi anunță datele de lansare ale SUV-urilor Q1, Q6 și Q8

de Bogdan Mirică
Vineri, 22.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a oferit datele de lansare ale viitoarelor SUV-uri Q1, Q6 și Q8. Primul pe listă este micul Q1, așteptat chiar anul viitor și anticipat deja de o serie de schițe.

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Audi pregătește o puternică ofensivă în segmentul SUV-rilor. Ea a început deja în luna ianuarie a acestui an, odată cu lansarea noii generații Audi Q7 și va continua în perioada următoare cu înnoirea gamei și cu lansarea unor produse noi.

Despre viitoarele SUV-uri Audi am mai discutat, ele fiind deja confirmate de constructorul german. Totuși, cu ocazia conferinței anuale dedicată anunțării rezultatelor financiare pe anul 2014, oficialii din Ingolstadt au făcut lumină și asupra datelor de lansare ale viitoarelor SUV-uri.

Audi Q1 se lansează în 2016

Primul pe lista Audi este micul Q1, un SUV compact dezvoltat pe platforma lui Audi A1 care va măsura 4200 de mm lungime, ceea ce înseamnă că va fi cu 185 de mm mai mic decât Q3, mezinul actual al gamei off-road din Ingolstadt.

Primele schiţe ale conceptului din care se va naşte micul SUV Audi Q1

Crossover-ul entry-level va avea dimensiuni similare cu A3, de la care va şi moşteni gama de motorizări diesel şi benzină. Poate chiar şi un derivat de performanţă, botezat SQ1. Oficialii din Ingolstadt au anunțat că data sa de lansare pe piață este anul 2016. El va fi vândut însă doar pe piața din Europa și din Asia.


Audi Q6 sosește în 2018

Esential 2016 este anul în care se va lansa Audi Q1.
2018 este anul în care va sosi Audi Q6.
2019 este anul rezervat lansării lui Audi Q8.
Cel de-al doilea SUV pregătit de Audi este răspunsul mult așteptat al germanilor la succesul lui BMW X6.
Modelul se numește Audi Q6 și a fost deja confirmat oficial de Ruper Stadler în cadrul Salonului Auto de la Shanghai.

SUV-ul electric Audi va avea un design ”sexy” şi va oferi o autonomie de 500 de kilometri

SUV-ul coupe, descris ca fiind ”sexy și sportiv”, ar urma să beneficieze de o versiune complet electrică, Q6 e-tron, capabilă să rivalizeze cu viitorul Tesla Model X. Primul SUV complet electric Audi ar putea să aibă o autonomie totală de peste 500 de kilometri. Data de lansare este încă departe, ultimele anunțuri fixând un debut tocmai în anul 2018.

Audi Q8 gata de lansare abia în 2019

Un an mai târziu, în 2019 mai exact, Audi va da naștere celui mai mare SUV al său: Q8. Și acesta a fost confirmat de către oficialii brandului, care speră că modelul va rivaliza cu succes nume importante ca Mercedes GL, Range Rover sau viitoarele BMW X7 și Jeep Wagooner.  

Urmareste Automarket
Pentru a putea duce la bun sfârșit un proiect atât de ambițios de extindere a gamei, Audi va investi cea mai mare sumă din istoria sa, anunțată tot în cadrul conferinței dedicată rezultatelor financiare: 24 de miliarde de euro, cu două miliarde mai mult decât planul anterior de dezvoltare.

Cele 24 de miliarde vor fi investite în intervalul 2015-2019, din toată această sumă 70% fiind rezervată introducerii de modele și de tehnologii noi.

Comentarii (1)

  • Ovidiu
    Hotarati-va: Q8 sau Q9?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru