Audi anunță investiții de 24 de miliarde de euro pentru dezvoltarea de noi modele și tehnologii

de Sebastian Toma
Marti, 30.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi va investi 24 de miliarde de euro până în 2020 pentru dezvoltarea de noi modele, tehnologii și motorizări, anunță oficialii companiei.

Esential 10 modele complet noi va lansa Audi până în 2020.
Audi are un plan de investiții de 24 de miliarde de euro pentru următorii cinci ani, care are printre obiective dezvoltarea unei noi generații de motoare alimentate cu benzină, alături de noi modele și tehnologii. Reprezentanții mărcii germane nu au dat detalii foarte multe despre planul lor, dar au specificat că vor folosi aproape 70% din fondurile disponibile pentru a dezvolta noi modele și tehnologii. În ceea ce privește gama de motorizări pregătită de nemți, Audi va lucra la o nouă generație de propulsoare cu ardere internă, menite să fie extrem de eficiente, alături de tehnologii alternative pentru creșterea eficienței vehiculelor. Desigur, acestea vor veni în completarea mașinilor cu pile de combustibil și a hibrizilor plug-in pregătiți deja de constructorul german.

Până în anul 2020, Audi va lansa zece modele noi, fiind așteptate vehicule care să aparțină claselor compacte, medii și mai mari de atât.

Vorbim despre modele complet noi pentru Audi, nu de generații noi ale modelelor deja existente în ofertă. Ca de obicei atunci când intră în discuție lansarea unor modele care vor veni peste mai mulți ani, nemții au evitat să dea prea multe detalii. Cel mai probabil, printre noile modele se vor număra atât crossovere, cât și noi modele de nișă, în funcție de estimările interne ale mărcii privind categoriile de vehicule care vor fi populare în viitorul apropiat.

O parte din investițiile anunțate de Audi va merge la uzinele din Ingolstadt și Neckarsulm din Germania, care vor fi modernizate semnificativ, deși sunt cele mai avansate pe care le deține marca. Detaliile cu privire la aceste aspecte sunt puține, dar zvonurile sugerează adaptarea liniilor de producție la noile tehnologii ale mărcii, unele nefiind încă prezentate public. De la sisteme de conectivitate multimedia până la sisteme de asistență a șoferului, posibilitățile sunt numeroase pentru viitoarele planuri de dezvoltare ale mărcii germane premium aflată pe locul doi în clasamentul vânzărilor la nivel mondial în această clasă.

Via Audi

Comentarii (5)

  • Se pare ca numai pentru dezvoltarea noului Q7 nu li s-a aprobat bugetul pentru design! :)
    15 7
  • someone
    cu 24 miliarde dolari platim datoria externa a tarii
    13 1
  • Pana in 2020 vor scoate 10 modele complet noi(altele decat generati noi alor actualelor modele).........
    Ma intreb ce fel de modele vor scoate ca deja cei 3 giganti germani au modele in aproape toate segmentele..............
    Totusi exista posibilitatea sa mai scoate un model de segment A.....
    SUV-uri de segment A,B.........si cam atat ca in rest au cam tot.........
    daca gresesc sa ma corectele cineva........
    Asta inafara de delele ful electrice care sunt si ele masini insa....eeeee sunt ceva mai 'speciale'
    2 5
  • Ce ai vrut sa scrii acolo ? E greu si de banuit!
    4 1
  • Cu tot cu investitiile lor de miliarde de euro,pana in 2050 tot cu TDI-ul o sa o tina(motorul de tractor).Daca nu fac si ei motoare mai fiabile,de generatie mai noua,mai silentioase,rafinate etc care sa nu se bazeze doar pe turbo(fara de care masinile nemtesti ar fi niste putori) ar fi bine.

    Pacat ca asta nu o sa se intample.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru