Audi ar putea lansa Q8, un rival pentru Range Rover

de Bogdan Mirică
Joi, 22.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi lucrează la un model nou. Acesta se va numi Q8, va fi mai mare decât Q7 şi va fi dezvoltat pe platforma din aluminiu a viitoarelor modele Volkswagen Touareg şi Porsche Cayenne.

Deşi oferă în prezent o gamă largă de SUV-uri şi crossovere, Audi îşi doreşte un nou model sub indicativul Q. Este vorba despre Q8, un model ceva mai mare decât Q7, cu alură de coupe, destinat a fura din clienţii deja popularului Range Rover.

Informaţiile existente în prezent anunţă un Q8 dezvoltat pe viitoarea platformă a modelelor VW Touareg/Porsche Cayenne/Audi Q7, modificată însă pentru a se adapta noilor dimensiuni. Modelul va beneficia de folosirea din abundenţă a aluminiului, soluţie ce va uşura masa totală cu aproximativ 300 de kilograme.

Dacă informaţia se va confirma, am putea avea un Q8 care să nu depăşească o masă totală de două tone. Un prim pas excelent în asigurarea unor performanţe de top cu o eficienţă bună.

Gama de motorizări va fi asigurată de unităţi diesel şi benzină cu şase sau opt cilindri. Cel mai probabil, ele vor fi completate de un sistem hibrid, având în vedere că tehnologia se află deja în gama constructorului din Ingolstadt.

Proiectul se află deja într-un stadiu avansat de dezvoltare, însă lansarea oficială nu este aşteptată mai devreme de 2017.

Potrivit unor surse neoficiale, Audi intenţionează să vândă aproximativ 25.000 de unităţi pe an.

via motorward

Comentarii (8)

  • marlanu
    Dintre toate SUV-urile existente pe piata, Q7 e cel mai meltenesc. Parerea mea :)
    30 15
  • mai mare decat q7!?! sper sa imi ajunga categorie B la condus.
    27 4
  • Alex Radoi
    Q7 este deja cat o duba (si da, e cel mai meltenesc, perfect de acord). Mai de mult spuneau ca urmatorul Q7 va fi mai mic, cam cat un ML sau X5, asa ca probabil Q8 va fi mai mare decat VIITORUL Q7. Asa ar fi logic. Fiindca daca l-ar face mai mare decat ACTUALUL Q7, ar trebui construit pe platforma de VW Krafter :))))))))))))).
    31 3
  • In curand si Q10, concurent in segmentul lui Dartz Prombron. Special conceput pt sefi de stat din zona Caucazului, seici petrolieri si capi ai mafiei columbiene.
    18 2
  • andy.s
    Audi este nebunie acolo mereu alta !!!
    8 2
  • Nu e meltenesc. E un SUV de lux pentru familie, doar ca in Romania s-a inteles gresit conceptul.
    10 9
  • ce sa inteleaga meltenii?!! sa nu credeti cumva ca Q7 a fost facut pentru brontozaurii din Romania. In tarile civilizate este un suv apreciat de clientii care au o familie numeroasa sau au nevoie de mai mult spatiu. Probabil viitorul Q7 o sa aiba dimensiuni mai reduse, astfel incat sa fie un concurent direct pentru ML si X5. Q8 va concura cu GL si Range Rover.
    3 2
  • nonamus
    eu stiam ca q7 concureaza cu gl demult... si ca audi n-are concurent pentru ml/x5
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru