Audi ar putea lansa un model electric de clasă mică: nemții vor miza pe platforma MEB Entry a Grupului Volkswagen

de Cornel Șocariciu
Luni, 17.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi nu exclude lansarea unui model electric în segmentul B. Conform primelor rapoarte, nemții vor utiliza platforma MEB Entry a Grupului Volkswagen, arhitectură care ca oferi o autonomie de până la 240 de kilometri.

Audi intenționează să aibă o gamă formată din 12 modele electrice până în 2025. În prezent, în portofoliul producătorului german există doar SUV-urile electrice e-tron quattro și e-tron quattro Sportback.

Următorul model electric pregătit de Audi va avea la bază conceptul e-tron GT, acesta urmând să fie prezentat până la finalul anului curent.

De asemenea, o serie de voci apropiate companiei din Ingolstadt spun că reprezentanții Audi vor veni pe piață și cu un model electric de segment B, dezvoltat pe platforma MEB Entry.

În primă fază, reprezentanții Grupului Volkswagen au menționat că această platformă va fi utilizată doar de mărcile Volkswagen, Skoda și Seat. Acum, Fermín Soneira Santos, reprezentantul diviziei de marketing în conducerea Audi, spune că și mărcile premium vor miza pe această arhitectură pentru a putea extinde gama de modele electrice.

"Un model dezvoltat pe platforma MEB Entry apare în planurile noastre. Încă nu am stabilit design-ul, dar putem dezvolta modele electrice pe platformele MEB și MEB Entry.

Dacă vorbim despre segmente, în următorii ani, Audi va deține cel mai generos portofoliu comparativ cu rivalii. Putem dezvolta modele de clasă mică sau vehicule din segmente mari cu investiții mai mici decât cele ale concurenților. Este un avantaj clar", a declarat reprezentantul Audi.

Pentru platforma MEB Entry vor fi dezvoltate mai multe versiuni în funcție de capacitatea bateriilor. Conform primelor informații, autonomia oferită ar urma să varieze între 200 și 240 de kilometri, valori apropiate în prezent de cele disponibile în cazul lui Mini Cooper SE sau Honda e.

Via | Auto Express

Comentarii (2)

  • fan skoda
    Un model de mic si electric ar fi foarte bun pentru oras ca sa nu poluezi ! Bravo Audi ! Singura problema ar fi pretul...
    4 5
  • ACE - Craiova
    Cam multe VORBE....si cam slabute promisiunile, pe ansamblu...200-240 km....Ce gluma, buna (sic?!)...Sa radem sau sa plangem unde au ajuns MARII producatori auto europeni.....

    TESLA, HYUNDAI & KIA, NISSAN, cred ca rad cu lacrimi!!!!

    Pana una-alta, TESLA a ajuns la autonomii electrice de cca. 650-670 km (vezi Model S si Model X cu baterii de 100 kWh) iar peste cateva luni va lansa oficial bateriile de acumulatoare de 120 kWh care vor face posibile autonomii de cca. 800 km......

    In Romania nu exista nici macar o singura priza publica TESLA (in conditiile in care in Bulgaria, la aceasta ora se construieste una)....Nu mai vorbim de Ungaria, Croatia, Serbia (care nu este nici in U.E.)...

    Europenii vorbesc PREA MULT si fac - inca - MULT PREA PUTIN pentru a-si spala VECHILE pacate care .....nu se mai termina .....
    13 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru