Audi ar putea lansa un R10 cu motor diesel

de Bogdan Mirică
Luni, 26.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi are în plan dezvoltarea unui model poziţionat peste actualul R8 şi botezat R10. Modelul va fi un hibrid ce va avea la bază un diesel V8.

Normele tot mai stricte de poluare, precum şi apetitul manifestat de public pentru modele de performanţă cu un consum redus, face ca tot mai mulţi constructori să caute soluţii de propulsie eficiente. Audi nu este o excepţie.

Surse neoficiale susţin că germanii iau în calcul ideea unui viitor supercar cu motor diesel. Acesta ar urma să se numească R10 şi să fie poziţionat peste actualul R8, un model sportiv cu tracţiune integrală ce se bucură de un real succes.

Dacă informaţiile se adeveresc, viitorul R10 ar urma să beneficieze de pe urma tehnologiei folosite de Audi în cursa de anul acesta de la LeMans. Mai exact, noul R10 ar urma să fie de fapt materializarea legală, pentru şosea, a conceptului R18 e-tron quattro. Trenul de propulsie va folosi aceleaşi principii, însă va fi uşor modificat pentru a se putea adapta rulării cotidiene.

La baza acestuia va sta un motor diesel performant, cel mai probabil un V8. Cei care se gândesc deja la vechiul V12 folosit pe Q7 şi pe conceptul R8 V12 TDI vor fi dezamăgiţi să afle că motorul nu va fi regăsit pe viitorul V10.

Oficialii şi inginerii din Ingolstadt au precizat de nenumărate ori că unitatea cu 12 cilindri diesel este prea grea şi are un cuplu motor ce poate fi cu greu administrat de cutiile actuale.

Viitorul motor V8 va lucra împreună cu două motoare electrice pentru a oferi performanţe de invidiat, dar şi un consum redus de combustibil. Unitatea diesel cu opt cilindri va fi folosită şi de Bentley, celălalt brand de sub tutela grupului VAG. Motorul se va afla sub caroseria lui Bentley Flying Spur şi va ajuta la reducerea mediei emisiilor.

via autocar

Comentarii (8)

  • De regula, compatimesc saracii care sunt asa din cauze obiective, neimputabile lor, carora le place sa munceasca asiduu, constiincios, regulat si onest, dar care raman pauperi toata viata lor chinuita din cauza ca sunt jecmaniti sistematic de borfasii din fruntea statului, care se infrupta la nesfarsit din roadele efortului lor si, desigur, aidoma cainilor innaraviti, n-ar lasa ciolanul din gura nici sa-i pici cu smoala clocotita (dragi romani, fara indoiala ca veti fi trasi in piept, culmea, tot in mod constient la nivel popular, si la al saptele val electoral postdecembrist......haideti, incolonarea pentru urneeeee), insa nu-i suport pe acei saraci care sunt asa fiindca au intotdeauna oroare de munca, fiind niste putori teribile pe care nu le duce bila nici macar la furtisaguri, dar care se vaicaresc in gura mare ca si ei "trebuie" sa aiba drepturi, cum ar fi, de exemplu, sa capete "modele de performanta cu consum redus", ca sa citez articolul curent. Cica "tot mai multi constructori cauta solutii"......pentru dansii. Foarte rau ! Inseamna ca nici constructorii auto n-au coloana vertebrala mai dreapta. Dar ce-ar fi ca acelor creiere amortite complacute cu sine sa li se cuvina modele cu consum redus, fireste, dar mai......amarastene, care nu "scot" timpi "smecheri" la "plaja" si "v-max", hm?
    5 10
  • poti sa te iei de mana cu saab cuantic + un bilet la bai! pe bune ...crezi ca are nevoie cineva de toata polologhia ta? (inclin sa cred ca vb despre aceeasi persoana in proportie de 80%)
    8 2
  • men, eu macar am incercat o explicatie psihologica asupra acestei anomalii comice rau, de neconceput inainte, in vremurile de aur ale automobilismului, si anume supercar......economic, insa unii de ! stiu altceva decat sa dea cu barda in ceea ce nu le convine sau in ceea ce simt ei ca-i depaseste mental?......Nu, ca altfel n-as mai fi nevoit sa ripostez......Si bravo ca si Cuantic gandea la fel ca mine; cu cat mai multi ca el, cu atat mai bine ! Poate ca nu constituim chiar un "stupid people", cum i-ar placea Noii si Inaltei Porti de la Bruxelles sa fim......Nu te strofoca sa ma combati, treci pe langa, pur si simplu, fiindca stii vorba aia cu men(s) sana......
    6 9
  • men, daca imi mai permiti un punct de vedere: este clar ca R8 se adreseaza, prin definitie, protipendadei neo-burgheze de oriunde, insa toti jucatorii de pe piata auto - nu numai Audi - nu se asteapta la sporirea profitului doar pe seama clasei plutocratice, ci si la rotunjirea lor pe seama oricarei categorii sociale, dispusa sa renunte si la pielea proprie ca sa se vada cu o bijuterie high-tech in panoplie, pe acelasi principiu alarmist-nevrotic "doar o viata traim, asa ca de ce sa nu palpam ceea ce dorim?"......Sa nu cadem in capcana foarte inselatoare a ideii conjuncturale, de moment, amplificata mediatic, cum ca bogatasii se vad nevoiti sa stranga si ei cureaua din cauza "crizei"......Ete na ! Nu si-ar mai respecta blazonul in acest caz; dimpotriva, cel putin in Romanica, imbogatitii "tranzitiei" nu concep sa nu se "sparga in figuri" cheltuind exorbitant in vazul expres al "fraierilor" datorita carora s-au ajuns ei......Poftim hal de nesimtire si cinism la Udrea: stie prea bine ca a fost incriminata mereu pentru toaletele sfidator de scumpe cu care obisnuieste sa se afiseze in public, pe fondul foametei cumplite din tara, dar tot asa marsaluieste in continuare si tot fara pudoare......Dansii - viermii astia prea umflati - nu pot simti din firea lor o alta satisfactie mai orgasmica decat sa le "faca in ciuda" maselor uriase de neputinciosi, bucurandu-se de toate parghiile de Putere: politica, economica si, normal, juridica......Ba inca ii si cheama cu nonsalanta la......(re)votare, chiar daca sunt constienti ca nu mai pot pacali nici macar un soarece mort cu aceleasi baliverne electorale super-rasuflate.
    Deci, fara doar si poate, un supercar......economic n-ar sluji decat intereselor unor parveniti de cartier, care au fentat Fiscul cu evaziunea lor buticara pana l-au disperat si/sau au practicat bisnita "la greu", astfel incat sa se faleasca si ei ca au intrat "in randul lumii bune", dar, conform viziunii lui Mircea Badea, "pana nu umbli cu avion personal, tot sarac te numesti, orice si oricate ai avea, saracule care esti sarac ! " :D
    3 12
  • @motorasul de mai sus:
    tu chiar crezi ca cineva citeste ce ai scris tu acolo?
    11 0
  • motor diesel?
    nu prea ii inteleg.
    1 0
  • Daca stiam ca esti fan mircea badea nu iti mai scriam comentariul de mai sus ... acum raul e facut! Baga mare, cunsuma-ti energia si timpul, daca tot te simti util de ce nu?
    p.s Scri mult si degeaba precum saab cuantic ...la asta m-am referit, de analiza literara inca nu am avut timp!
    3 0
  • somebody
    da da lasa ca au mai zis cei de la VAG ca o sa faca r8 tdi cu motorul v12 tdi si au ramas doar cu zisul...exclusiv doar pt.acest ca e valabil proverbul ala cu teoria ca teoria bla bla... oare cand va fi gata un r8, r10 un r p***a masii cu motor tdi de 500 cai?
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru