Audi are propriul Waze: sistemul primește informații despre starea vremii și despre potențiale accidente

de Paul Cosma
Luni, 08.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a anunțat o nouă versiune pentru sistemul Local Hazard Information, prin care șoferii primesc alerte în timp real “mai rapide și mai precise” cu privire la condițiile de drum.

Premiat în 2020 de Euro NCAP, organizația care se ocupă cu testele de siguranță la nivelul continentului european, sistemul Local Hazard Information (LHI) dezvoltat de grupul VW a primit un update tehnologic. 

Mașinile echipate cu acest sistem pot transmite o alertă celorlalte mașini prezente pe traseu atunci când au o defecțiune tehnică sau s-au oprit pe drum și prezintă un risc de siguranță. 

Audi și divizia Car.Software a grupului VW au dezvoltat o nouă tehnologie care permite procesarea unui volum mai mare de date pentru ca sistemul LHI să fie mai eficient și mai util pentru șoferi. 

Nemții spun că noua tehnologie are o precizie mai mare în depistarea schimbărilor cu privire la condițiile de trafic, astfel încât utilizatorii să nu fie luați prin surprindere de eventuale porțiuni alunecoase sau acoperite cu apă sau gheață. 

Potrivit datelor oficiale, mai mult de 1.7 milioane de mașini produse de grupul VW “comunică” între ele pe șoselele europene pentru ca sistemul Local Hazard Information să fie îmbunătățit în permanență. 

Numărul acestora ar urma să crească la peste 3 milioane în 2022.

Sistemul este disponibil pe noile modele de la Audi, Volkswagen, Seat, Skoda, Porsche, Bentley și Lamborghini. 

Via Audi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru