Euro NCAP premiază Volkswagen pentru Local Hazard Warning: sistemul permite alerte în timp real despre accidentele de pe traseu

de Daniel Popescu, Foto: Euro NCAP
Miercuri, 18.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Euro NCAP a premiat Volkswagen pentru dezvoltarea sistemului Local Hazard Warning, care permite șoferilor să primească alerte în timp real despre accidentele petrecute pe traseu.

Euro NCAP, organizația care se ocupă cu testele de siguranță la nivelul continentului european, a anunțat miercuri acordarea unui premiu special pentru Volkswagen.

Constructorul german a fost recompensat pentru sistemul Local Hazard Warning, care face parte din sistemul de comunicații car-to-x.

Mașinile echipate cu acest sistem pot transmite o alertă celorlalte mașini prezente pe traseu atunci când au o defecțiune tehnică sau s-au oprit pe drum și prezintă un risc de siguranță.

În prezent, acest sistem este disponibil standard pe noua generație Volkswagen Golf, însă va apărea inclusiv pe viitoarele modele electrice din gama ID a constructorului german.

Tehnologia ar putea fi însă adoptată în viitor și de alți constructori, iar o versiune ulterioară ar putea permite inclusiv alerte cu privire la motociclete și tractoare.

Local Hazard Warning este prima tehnologie premiată de Euro NCAP în ultimii 6 ani. "Este o zonă interesantă de siguranță care oferă potențialul de a ajuta utilizatorii drumurilor care până în prezent au fost dificil de protejat.

Potențialul său complet va fi însă atins doar atunci când mai multe vehicule vor fi echipate cu un sistem compatibil", precizează Michiel van Ratingen, secretarul general al Euro NCAP.

Via Euro NCAP

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru