Audi are un CEO nou: Gernot Döllner este omul din spatele modelelor Porsche Panamera și 918 Spyder

de Tiberiu Safta
Vineri, 30.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi anunță oficial că va avea un nou CEO începând din această toamnă. Noul șef al mărcii cu 4 inele va fi Gernot Döllner, omul din spatele modelelor de performanță Porsche Panamera și 918 Spyder.

Constructorul de la Ingolstadt va avea din această toamnă un nou CEO, în persoana lui Gernot Döllner. Acesta îl va înlocui pe Markus Duesmann începând din 1 septembrie 2023. Actualul șef al mărcii cu 4 inele va părăsi această poziție după 3 ani la cârma Audi.

"Sunt onorat și încântat să preiau acest rol nou", a declarat Döllner. "Audi este o companie fantastică și cu o istorie bogată. Abia aștept să modelez viitorul companiei împreună cu întreaga echipă Audi", a mai adăugat acesta.

Gernot Döllner a devenit un angajat al Grupului Volkswagen în 1993, iar prima lui funcție a fost aceea de analist de sisteme pentru marca Volkswagen. El a trecut la Porsche în 1998, unde și-a asumat rolul de șef al diviziei de concepte și împachetare a mărcii între anii 2001 și 2010.

În aceeași perioadă, el a devenit și managerul de proiect pentru hypercar-ul Porsche 918 Spyder între 2009 și 2010. Din 2011, Döllner a ocupat aceeași funcție pentru modelul Panamera, până în 2018.

În 2021, Döllner a revenit la Volkswagen pentru a conduce Grupul de Strategie, Grupul de Strategie și Produse și Secretariatul General.

via Audi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru