Audi castiga din nou la Le Mans in fata Peugeot

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 15.06.2008
Cursa de 24 de ore de la Le Mans a fost adjudecata din nou de Audi R10, intr-o cursa stransa cu Peugeot 908 HDI.

Esential

260.000 este numarul de spectatori care au asistat la fata locului la Cursa de 24 de ore de la Le Mans

Audi a reusit sa castige, pentru al treilea an consecutiv cu modelul R10, Cursa de 24 de ore de la Le Mans, intr-o lupta in care ploaia a arbitrat in mare masura configuratia finala a clasamentului. Desi au plecat din pole position si de pe urmatoarele doua locuri la start, masinile Peugeot nu au reusit sa tina pasul ritmului impus de Audi-ul pilotat de echipajul Kristensen/McNish/Capello decat pana la jumatatea cursei, terminand la final pe locurile doi, trei si cinci.

Premiera inregistrata in 2008 - toate cele sase masini diesel aliniate la start au terminat fara probleme majore cursa - au facut ca celelelate echipe sa se multumeasca cu locul al saptelea ca tinta majora in Le Mans. Iar acest obiectiv a fost atins de Pescarolo Sport cu masina cu numarul 17 (Primat/Tinseau/Treluyer).

 Cursa de 24 de ore de la Le Mans - Clasament final:

Poz Clasa Echipaj Echipa Model Rezultat
1 LM P1 Capello
Mcnish
Kristensen
Audi Sport North America Audi R10 381 Laps
2 LM P1 Gene
Minassian
Villeneuve
Team Peugeot Total Peugeot 908 + 4:31.094
3 LM P1 Montagny
Zonta
Klien
Peugeot Sport Total Peugeot 908 + 2 Laps
4 LM P1 Luhr
Premat
Rockenfeller
Audi Sport Team Joest Audi R10 + 7 Laps
5 LM P1 Lamy
Sarrazin
Wurz
Team Peugeot Total Peugeot 908 + 13 Laps
6 LM P1 Biela
Pirro
Werner
Audi Sport North America Audi R10 + 14 Laps
7 LM P1 Primat
Tinseau
Treluyer
Pescarolo Sport Pescarolo Judd + 19 Laps
8 LM P1 Groppi
Ayari
Duval
Team Oreca Matmut Courage-Oreca Judd + 24 Laps
9 LM P1 Mucke
Charouz
Enge
Charouz Racing System Lola Aston Martin + 27 Laps
10 LM P2 Van Merksteijn
Verstappen
Bleekemolen
Van Merksteijn Motorsport Porsche RS Spyder + 2:26.516

 

Taguri: Audi, Peugeot

Comentarii (7)

  • @ MR. mester
    10 lei
    pt al 3-lea an consecutiv cu r10 TDI ati vrut sa ziceti (tdi ala blamat de toti) . din 2000 audi domina competitia(cu r8 v8 turbo FSI) pierzand doar in 2003 in fata celor de la bentley(care aveau tot motor de audi). ar fi trebuit sa precizati in articol si despre HDI FAp-ul celor de la peugeot care a fost fantastic pe circuit(dupa mine peugeotul pierzand datorita echipei de la boxe - nu trebuie uitat faptul ca peugeotul a intrat la boxe de mai multe x si tot a reusit sa tina pasul ,masina lor fiind net superioara la viteza /tur + ca locurile 2 si 3au fost adjudecate de ei)
    0 0
  • Audi
    Uraaaaaaaaaaaaaaaaaa.
    Audi au dovedit inca o data ca sunt experti in motoarele Diesel. Nu inteleg de ce nu se baga si in F1.
    Bravo Audi.
    0 0
  • ovidiu
    R10
    Wow, toate blogurile despre masini numai despre asta si au scris azi. Este o stire in voga. Audi a mai demonstrat odata despre profesionalismul de care dispun.
    Bravo Audi.
    Progres Prin Tehnologie.
    0 0
  • marius
    Peogeot-ul este puternic insa R10 de la Audi este mai rezistent. 24 de ore in miscare este o dovada ca cei de la Audi stapinesc calitatea
    0 0
  • da
    Allez Peugeot !
    0 0
  • bogdan
    Audi a dovedit ca au motor dar si inteligenta. Masinile R10 au mers excelent atat pe uscat cat si pe ploaie. Plus ca l-au avut si pe Kristensen la volan. Peugeot mai are multe de invatat. Peugeot nu merge pe ploaie, trebuie sa opreasca de prea multe ori la pit-uri pt ca consuma mult si tot asa. Vom vedea la anu' cum va sta treaba. Bafta Audi.
    0 0
  • yscoox
    Audi cu motor de Bentley?!!
    @MR. mester pare a fi un mester si nimic mai mult. Bentley nu are nimic in comun, dar absolut nimic in comun cu Audi!!!! Bentley a apartinut grupului Volkswagen din 1998 pana in 2003 cand a fost achizitionat de BMW care a intregit astfel achizitiile britanice incepute cu Rolls Roys, deci ar fi absurd ca BMW sa fie de acord sa-si puna motoarele pe Audi. Asta ca nota informativa. Apoi fratilor, mai bine va abtineti decat sa va dati cu parerea despre lucruri pe care le-ati aflat la coltul blocului
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru