Audi dezvăluie interiorul noului Q6 e-tron: ecran pentru pasagerul din față

de Tiberiu Safta
Luni, 04.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a publicat o serie de imagini oficiale cu interiorul noului Q6 e-tron. Habitaclul noului model este în mare parte digitalizat, iar printre dotări se numără un ecran pentru pasagerul din față și un asistent vocal bazat pe inteligența artificială.

Mai devreme în vara acestui an am asistat la primele imagini cu exteriorul noului Audi Q6 e-tron, acoperit în camuflaj. Noul model este important pentru Audi, deoarece Q6 e-tron este primul model al mărcii care este bazat pe noua arhitectură Premium Platform Electric (PPE), dezvoltată împreună cu Porsche. De asemenea, noul Q6 e-tron este și primul model care primește arhitectura electronică E3 pentru sistemele de bază ale mașinii.

Acum, constructorul de la Ingolstadt ne-a pregătit câteva imagini noi cu viitorul SUV electric. De această dată, putem vedea cum arată interiorul noului model. Așa cum era de așteptat, acesta este digitalizat, cu un ecran mare care se prelinge de la marginea șoferului până la mijlocul planșei de bord.

Audi spune despre interiorul noului model că a fost gândit special pentru a maximiza ergonomia. Instrumentarul digital Audi Virtual Cockpit măsoară 11.9 inch, în timp ce ecranul central pentru sistemul multimedia măsoară 14.5 inch și integrează tehnologie OLED.

Iar asta nu este tot, deoarece pasagerul din față primește și acesta un ecran separat, cu diagonală de 10.9 inch. Pe acest ecran, pasagerul poate urmări filme fără să-i distragă atenția celui de la volan.

De asemenea, Audi Q6 e-tron va putea fi echipat și cu un heads-up display cu realitate augmentată. Această dotare va fi opțională. Mai mult, sistemul multimedia este bazat pe Android.

Interiorul noului SUV electric mai primește și sistemul de iluminare ambientală Interaction Light. Astfel, în funcție de culoarea luminilor ambientale, sunt afișate 3 funcții diferite: starea mașinii, siguranța (luminile de semnalizare dinamice sunt vizualizate și în habitaclu) și nivelul de încărcare a bateriei.

Totodată, Audi Q6 e-tron mai aduce și un asistent vocal bazat pe inteligență artificială. Cu timpul, asistentul va putea să învețe modul în care șoferul vorbește cu acesta, iar pe ecranul central este afișat și un avatar al asistentului, o altă noutate adusă de SUV-ul electric.

Pe baza informațiilor adunate, asistentul poate oferi sugestii proactive, rutine inteligente și liste inteligente.

În zona consolei centrale mai există și o zonă de încărcare wireless pentru smartphone, alături de două porturi fizice de încărcare. Lipsa tunelului central oferă mai mult spațiu pentru pasagerii din spate. Portbagajul oferă o capacitate de 526 de litri cu scaunele în poziție normală. Aceasta crește până la 1529 de litri cu bancheta rabatată. Între timp portbagajul din față oferă o capacitate de 65 de litri.

Din habitaclu nu lipsesc nici materialele ecologice. Astfel, interiorul lui Audi Q6 e-tron conține elemente confecționate din microfibră Dinamica, țesătură din melanj elastic și econil. Bineînțeles, aici se mai regăsesc și materiale tradiționale, precum piele Nappa, ornamente din lemn de mesteacăn și din aluminiu.

Noul Audi Q6 e-tron va fi lansat oficial în 2024.

via Audi

Comentarii (5)

  • Octavian
    Masina chinezesc ( nu am nimic cu ei ). Copie Kia
    1 1
  • @Octavian
    Esti rautacios. Audi a mai pus un ecran pentru pasager ca sa aiba expeenta premium.
    3 1
  • Eu nu inteleg cateva trend-uri d astea ca de exemplu volanul hexagon sau ceva carpa pe bord...
    0 0
  • Octavian
    @Sak arată oribil , nu se leagă deloc cu interiorul .
    3 1
  • @Octavian
    In realitate au uitat aia de la marketing tableta pe bord sau poate au vrut sa arate cum poate clientul sa puna una :)
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru