Audi F12 e performance, o nouă versiune electrică a lui R8

de Sebastian Toma
Luni, 22.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a construit un nou prototip bazat pe R8, care are rolul de a testa un sistem de propulsie electric, care oferă un nivel superior de autonomie.

Esential 204 CP dezvoltă cele trei motoare electrice ale lui Audi F12 e performance.
Audi a dezvăluit F12 e performance, un prototip electric bazat pe R8. Modelul a fost realizat în urma unei colaborări dintre Audi, Bosch şi mai multe departamente ale Universităţii RWTH din Aachen. Platforma lui R8 este folosită pentru a testa capacităţile unui sistem de propulsie electric compus dintr-o varietate de module. Respectivele module ar putea fi implementate într-o serie de modele electrice noi, iar sistemul de propulsie este testat alături de un acumulator de 38 kWh.

Sistemul de propulsie al lui Audi F12 e performance este compus din trei motoare electrice, controlate separat de o unitate centrală. La viteze reduse, motorul montat pe puntea faţă se ocupă exclusiv de propulsie. La viteze mari, motoarele care angrenează puntea spate sunt activate pentru a furniza un nivel superior de putere, totalizând 204 CP şi 550 Nm.

Pe lângă sistemul de propulsie electric, Audi F12 are o serie de componente din fibră de carbon.

O parte dintre aceste componente ar putea fi introduse în producţia de serie, spun reprezentanţii mărcii Audi. F12 e performance reprezintă a doua versiune electrică a lui R8, după R8 e-Tron, versiunea dezvoltată in-house de constructorul din Ingolstadt.

Via Worldcarfans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru