Audi i-a obligat pe cei de la Qoros să renunţe la numele GQ3 pentru primul lor model european

de Sebastian Toma
Marti, 19.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chinezii de la Qoros au fost nevoiţi să schimbe numele primului model pe care îl vor lansa pe piaţa din Europa după un conflict în justiţie cu cei de la Audi. Astfel, Qoros GQ3 a devenit Qoros 3 Sedan.

Qoros, marca din China deţinută de Chery, a fost nevoită să-şi schimbe numele primului model pe care îl va lansa pe piaţa din Europa în urma unui proces intentat de Audi. Un tribunal din Hamburg, Germania, a decis în favoarea celor de la Audi, care au intentat plângerea, şi le-au interzis celor de la Qoros să folosească numele GQ3 pe piaţa din Europa. Problema legată de numele noului model de la Qoros se referea la iniţiala "Q".

Chinezii au rezolvat rapid problema, intitulând noua compactă "3 Sedan". Într-o declaraţie acordată celor de la Die Welt, designerul şef al mărcii Qoros, Gert Hildebrand, declara: "Competiţia este, în mod evident, îngrijorată, dar noi suntem încrezători că lansarea de la Geneva a noului model va fi un succes".

Urmareste Automarket
La rândul lor, cei de la Qoros sunt într-o dispută cu alţi constructori privind drepturile de a folosi un nume.
Mai exact, cei de la Qoros sunt nemulţumiţi de intenţiile sud-coreenilor de la Kia privind denumirea versiunii internaţionale a lui K9, care ar fi trebuit să fie numit Quoris. Pentru moment, Kia a primit o interdicţie temporară de a folosi acel nume, din cauza faptului că unii consumatori ar putea fi derutaţi de existenţa unui constructor şi a unui model cu nume atât de apropiate.

Via Welt | AMS.de 

Comentarii (5)

  • au inceput sa tremure nadragii europeni
    14 25
  • Adrian
    @qoros Da de unde...probabil nu vor sa fie asociate numele lor cu chinezariile.
    ps. nu am nimic cu aceasta noua marca...consider ca va avea succes pe piata pt. ca au masini destul de frumoase si proabil si fiabile. Dar pana la Audi mai au 100 de ani de munca.
    12 13
  • Sicer cu fiabilitatea e cel mai greu si nu cred o vor avea. o masina dupa normele europene se dezvolta in vreo 4 ani. Cine lucreaza in industria auto stie acest lucru. Dezvoltarea si destarea pieselor a ansablurilor dureaza. Ei au "dezvoltat" 3 masini in 2 ani?
    La genul asta de masini, nu iti porneste motorul iarna, iti pica plafoniera in cap dupa vreo 50 000km, au probleme electrice sau se deformeaza plastice.
    13 3
  • Asta cum ca europenilor le tremura nadragii ,mi se pare total ipocrit.
    La preturi DA,vor fi imbatabile dar nu si la calitate.Insa eu nu inteleg dc se agita Audi in halul asta.Un brand serios ca Audi ar trebui sa nu ii dea seama unei astfel de marci.
    10 7
  • Nu poti sa-ti revendici o litera astfel incat ea sa nu poata fi asociata cu o alta litera sau cifra. Asa intregistrezi cifra 1 si nu mai are nimeni voie sa o foloseasca in niciun context. Este corect sa nu folosesti "Q" simplu, perfect OK, dar asociat cu alte litere nu ar fi nicio problema si nici nu este un caz singular. Exe: Infiniti QX. Pe Infiniti de ce nu-i dau in judacata!? Este clar o aberatie.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru