Audi ia la țintă Mini John Cooper Works: mini-racheta RS1 se lansează în 2017 și va avea 280 de cai

de Bogdan Mirică
Vineri, 12.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a dat undă verde proiectului care prevede lansarea unui RS1, cel mai mic model al gamei de performanță RS. Mașina va sosi în primăvara anului viitor. Audi crede cu tărie în produsele sale de performanță. Motiv pentru care, oficialii din Ingolstadt au dat undă verde unui viitor RS1.

Cea mai puternică versiune a micului A1 va avea o singură țintă, la fel de populară în rândul pasionaților: Mini John Cooper Works. Programat să ajungă pe piață ala începutul anului viitor, noul Audi RS1 se va asigura că nu are rival la capitolul putere.

Sub capotă se va afla un agregat pe benzină de 2.0 litri turbo, cunoscut fanilor Audi. Unitatea va dezvolta 280 de cai putere, adică aproximativ 50 de cai în plus față de actualul S1 și față de Mini JCW. Cutia de viteze va fi una manuală cu șase rapoarte sau una cu dublu ambreiaj, S-tronic, cu șapte rapoarte, proaspăt revizuită de inginerii Audi.

Cu asemenea bagaj sub capotă, Audi va fi capabil să accelereze de la 0 la 100 de km/h într-un timp mult mai bun decât cele 5.8 secunde ale ”modestului” S1. Viteza maximă va fi însă limitată tot la 250 de km/h.

Esential 280 de cai putere ar urma să ofere viitorul RS1.
În condițiile în care noul Audi RS1 va debuta în primăvara anului viitor, Audi va amâna debutul unei noi generații A1 pentru anul 2018.

Viitorul A1 va fi dezvoltat pe aceeași platformă modulară MQB a colegului de concern Volkswagen Polo, și el așteptat într-o generație nouă. Arhitectura va asigura o masă totală ceva mai redusă și o rigiditate îmbunătățită.

via autocar

Comentarii (1)

  • asadar si viitoarea generatie A1 va avea punte spate rigida... penibil!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru