Audi împlinește 25 de ani de activitate în Ungaria. Începe producția noului Q3 și "a unui nou SUV", iar planurile implică asamblarea de mașini electrice

de Mircea Meşter
Vineri, 21.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul Audi Q3 va fi produs alături de A3 Sedan și Cabrio și de TT Coupe și Roadster la fabrica Audi din Gyor, care tocmai împlinește 25 de ani de activitate. Alături de aceste modele, Audi plănuiește ca din 2019 să asambleze în Ungaria un nou SUV și, în viitor, mașini electrice.

Audi Hungaria, compania care operează uzina pe care constructorul german o are deschisă la Gyor, a împlinit în această săptămână 25 de ani de activitate. Cu această ocazie, oficialii Audi au vizitat situl de producție din orașul maghiar și au confirmat faptul că uzina din Gyor începe producția noii generații Audi Q3 și plănuiește asamblarea unui alt SUV, care va inta pe linia de producție în 2019. Planurile de viitor implică și producția unor modele 100% electrice la fabrica din țara vecină.

Uzina din Gyor a fost deschisă oficial în 1993, iar astăzi produce o gamă largă de modele ale mărcii germane: A3 Sedan și Cabrio, TT Coupe și Roadster și noul Q3. Fabrica de autoturisme este însă doar o parte a activității Audi din Ungaria, pentru că la aceasta se adaugă una dintre cele mai mari uzine de motoare din lume. În total, situl din Gyor produce în fiecare 700 de mașini și 9000 de motoare pe o platformă industrială care acoperă mai mult de 5 milioane de metri pătrați.

Impactul social al fabricii Audi din Ungaria este și el major: cei 12.900 de angajați ai fabricii din Gyor sunt dublați de alți circa 18.000 de angajați ai furnizorilor Audi cu baze de lucru în țara vecină. 

Conform comunicatului oficial Audi, situl de producție de la Gyor se pregătește în 2019 de lansarea producției unui nou SUV al mărcii, fabrica maghiară urmând să producă în viitor și modele electrice. De altfel, producția de motoare electrice a început la Gyor în cursul acestui an.

Audi a produs până astăzi în Ungaria 34 de milioane de motoare și 1.21 milioane de mașini, fiind cel mai mare angajator din industria auto maghiară.

Comentarii (3)

  • ei si?

    noi mai avem de inaugurat acusica inca 500 de m de autostrada, mai organizam un referendum, dam in folosinta maine-poimaine cel mai mare siloz religios din Europa si dupa aia ne kkm in ea viata de roman

    viata e frumoasa
    14 3
  • inexorabil
    Dacă (prin absurd?) noi am fi produs/asamblat Cadillac sau Lexus (exemple pur aleatorii :D), atunci ce bălării zeflemiste ai mai fi fumat, viene?

    Chiar te implor să rămâi incorigibil – ȋn caz contrar, viața mea și-ar pierde orice sens :((

    Pentru mine, semnifici inestimabilul și indispensabilul taijitu.
    1 0
  • Rudolf D.
    Gyor e la 100 km de Viena pe principala axa de transport orient-occident, cam in mijlocul Europei. Unde vroiati sa faca fabrica?
    Sa nu uitam si ca regiunea e o veche zona industriala.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru