Audi lansează pachetele Competition și Competition Plus pentru RS 4 și RS 5 în Europa

de Alexandru Monenciu
Joi, 06.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Începând cu luna iulie 2023, modelele de performanță Audi RS 4 și RS 5 (inclusiv varianta Sportback) vor putea fi comandate cu pachetele Competition și Competition Plus în Europa.

Audi RS 4 Avant și ambele variante RS 5 (Coupe și Sportback) sunt, chiar și în versiune standard, trei modele foarte performante. Acestea vin echipate cu un motor V6 twin-turbo, de 2.9 litri, care dezvoltă 450 CP și 600 Nm.

Acum, constructorul din Ingolstadt a găsit o modalitate de a le face și mai potente. Începând cu luna iulie 2023, RS 4 Avant, RS 5 Coupe și RS 5 Sportback vor putea fi comandate, pe Bătrânul Continent, alături de pachetele Competition și Competition Plus.

Clienții care îl vor bifa pe cel dintâi, vor primi un sistem de evacuare RS Sports Plus, care accentuează și mai tare sunetul motorului V6. Totodată, cantitatea de material insonorizant, dintre compartimentul motor și habitaclu, a fost redusă cu 8 kilograme.

VITEZA MAXIMĂ CRESCUTĂ LA 290 KM/H

Unitatea ECU și transmisia au un software nou, astfel că Audi promite schimbări mai rapide de rapoarte, dar și o diferență mai mare între modurile de rulare. Totodată, viteza maximă a fost extinsă la 290 km/h.

La exterior, pachetul Competition vine cu o serie de elemente vopsite în negru, carbon pentru oglinzile exterioare, extensiile pragurilor și difuzorul de aer, iar caroseria poate fi vopsită, în premieră, în nuanța Negru Sebring.

Jantele de 20 de inch, în culoarea Negru Phantom, sunt opționale.

Și interiorul va suferi câteva modificări. Spre exemplu, scaunele sunt îmbrăcate într-o combinație de piele Pearl Nappa și microfibră Dinamica, iar centurile de siguranță negre au margini roșii.

Pentru cei care vor mai mult există pachetul Competition Plus. Pe lângă cele menționate mai sus, acesta vine în plus cu o suspensie RS Sport Plus (coboară garda la sol cu peste 10 mm), diferențialul Quattro Sport are un soft nou, sistemul ABS a fost revizuit, iar frânele integrează componente ceramice.

Aceste ultime două modificări scad perioada de frânare (de la 100 km/h) cu 2 metri.

Așa cum spuneam, pachetele Competition și Competition Plus nu cresc puterea motorului V6 de 2.9 litri. Dar fac mașinile mai rapide: RS 4 Avant ajunge la 100 de km/h în 3.9 secunde ( - 0.2 secunde), iar RS 5 Coupe și Sportback în 3.8 secunde ( - 0.1 secunde ).

Ambele pachete vor fi disponibile începând cu vara anului viitor, în Europa.

Pachetul Competition va costa 7.875 de euro, iar Competition Plus 11.875 de euro.

via Audi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru