Audi nu exclude lansarea unui pick-up: "Vom prezenta un concept în viitorul apropiat"

de Alexandru Monenciu
Vineri, 18.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit declarațiilor șefului Audi, constructorul din Ingolstadt ar putea lansa un pick-up. Mai mult, un concept ar putea fi prezentat în viitorul nu foarte îndepărtat.

În timpul conferinței de presă anuale, șeful Audi, Markus Duesmann, a fost întrebat despre posibilitatea lansării unui pick-up. Răspunsul său i-a uimit pe toți: "Nu pot promite că vom dezvolta unul, dar luăm în considerare această variantă."

Altfel spus, constructorul din Ingolstadt nu exclude lansarea unui pick-up, o premieră pentru marca germană.

Mai mult, Duesmann a declarat că un concept ar putea fi prezentat în viitorul nu foarte îndepărtat. "De fapt, vom prezenta, poate, ceva (un concept)."

Dacă într-adevăr va lansa un pick-up, Audi are două variante. Fie să dezvolte unul pe platforma lui Volkswagen Amarok (Ford Ranger), cu motor termic, fie să lucreze la un pick-up 100% electric. Aceasta din urmă pare cea mai plauzibilă variantă, având în vedere planurile de electrificare ale mărcii.

Și Mercedes-Benz a cochetat cu acest tip de vehicul, dar s-a dovedit a fi un eșec din punct de vedere al vânzărilor. În 2017, producătorul din Stuttgart prezenta lumii întregi modelul Clasa X, dezvoltat pe arhitectura lui Nissan Navara și Renault Alaskan.

În 2020, însă, producția a fost oprită din cauza vânzărilor slabe.

via Autocar

Comentarii (1)

  • FLORIN
    un pick-up electric, poate sa umble prin santiere cu el sau doamnele la supermarket...
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru