Audi nu va electrifica motorul cu 5 cilindri: se anunță o versiune mai puternică pentru RS3

de Tiberiu Safta
Vineri, 19.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor declarații noi, Audi nu va transforma celebrul său motor cu 5 cilindri într-un propulsor electrificat pentru modelele sale de performanță. Cu această ocazie, constructorul german pregătește și o versiune mai puternică pentru hot hatch-ul RS3.

Audi se pregătește să facă pasul către o gamă de modele complet electrice în viitorul apropiat. Constructorul de la Ingolstadt și-a propus ca ultimul său model cu motor termic să fie lansat în 2026, pentru ca mai târziu, în 2033, Audi să devină o marcă pur electrică odată cu ieșirea din fabricație a ultimului model cu motor tradițional.

Până atunci, însă, mai este timp pentru dezvoltarea actualelor motoare termice, în special a celor destinate modelelor de performanță. Astfel, celebrul motor cu 5 cilindri al mărcii va continua să fie dezvoltat și va fi mai puternic, fără să fie transformat într-un propulsor hibrid. Acestea sunt spusele lui Sebastian Grams, șeful diviziei Audi Sport, care împlinește 40 de ani de existență.

Într-un interviu acordat publicației britanice Autocar, Grams afirmă faptul că: „Avem un motor cu 5 cilindri perfect, care este unic pe piață. Avem și un motor cu 6 cilindri, iar noi vom îmbunătăți aceste tehnologii către pasul următor.

Nu văd nevoia de a schimba complet aceste motoare.”

Întrebat dacă motorul cu 5 cilindri va putea fi îmbunătățit fără ca acesta să fie hibridizat, Grams a dat un răspuns scurt și la obiect: „Da.” Alături de aceste afirmații, Grams a mai dat de înțeles că marca germană pregătește o versiune mai puternică pentru hot hatch-ul RS3. În cazul de față, motorul compactei germane dezvoltă 400 de cai putere, însă noua versiune ar urma să primească un motor de 415 sau 420 de cai putere, care să rivalizeze cu Mercedes-AMG A45.

Deocamdată, Audi nu a oferit mai multe detalii cu privire la noua versiune a lui RS3.

via Autocar

Comentarii (3)

  • Seriff
    Bravo, respect Audi
    12 5
  • "Audi nu va electrifica motorul cu 5 cilindri"
    Ce sa mai electrifice cand urmatorul Audi A3 va fi complet electric?
    Cat despre "În cazul de față, motorul compactei germane dezvoltă 400 de cai putere", asa-i ca n-ati auzit de RS3 Performance?
    6 7
  • Mircea Badea
    deci e prea prost ca sa-l mai si curenteze..

    oare cate motoare de-astea vand pe an?
    2 14

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru