Audi: "Nu vom face un monovolum"

de Sebastian Toma
Vineri, 20.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ulrich Hackenberg, şeful departamentului de dezvoltare de la Audi, a declarat că marca din Ingolstadt nu va lansa niciun model în segmentul monovolumelor, deşi rivalii de la BMW au două produse de acest tip în ofertă.

Esential 2 monovolume are BMW în ofertă, ambele lansate anul trecut.
Audi nu intenţionează să intre pe segmentul monovolumelor premium, anunţă Ulrich Hackenberg, şeful departamentului de dezvoltare al companiei. Reprezentantul mărcii din Ingolstadt afirmă că marca are deja în portofoliu tot ce îi trebuie pentru a-şi atinge ţintele de vânzări stabilite pentru anii următori şi că un monovolum nu este necesar în gamă. În contrast, rivalii direcţi de la BMW au ajuns să aibă două monovolume compacte în ofertă, cu cinci şi cu şapte locuri, marcând primele modele de acest tip din partea companiei şi primele automobile cu tracţiune faţă vândute vreodată cu sigla mărcii din Munchen.

În trecut, marca germană a avut un model numit A2 (foto), care era destul de apropiat de ceea ce am considera astăzi că este un monovolum compact, cu toate că nu aceasta era descrierea lui la vremea debutului.

Cei de la Audi nu vor să intre din nou pe segmentul monovolumelor nu deoarece nu ar fi profitabil sau nu ar atrage suficienţi clienţi, ci pentru că Volkswagen are deja o gamă suficient de mare de monovolume şi caracterul mărcii Audi nu ar permite crearea unui asemenea model, explică Hackenberg. Altfel spus, compania-mamă care deţine marca din Ingolstadt are o ofertă generoasă în acest segment, suficient de mare încât să acopere necesităţile pieţei, iar intrarea şi cu marca Audi în această zonă ar putea să nu fie rentabilă.

Urmareste Automarket
Cu toate acestea, Audi pregăteşte o extindere a gamei la peste 60 de modele în următorii cinci ani, deci marca din Ingolstadt are planuri de noi modele în viitorul apropiat.
Cel mai probabil, cei de la Audi vor construi diferite crossovere şi SUV-uri bazate pe modelele existente, aceste configuraţii de modele fiind deja populare în rândul clienţilor şi fiind atractive pe toate pieţele importante din lume. Monovolumele nu se bucură de aceeaşi popularitate la nivel global, cu toate că există suficiente mărci şi modele în ofertă atunci când vine vorba despre această nişă.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (4)

  • Adrian
    A2-ul a fost o masina reusita si mi-a placut. L-am avut. Chiar mi-as fi dorit sa cumpar un A2 nou dar se pare ca nu au de gand sa fabrice unul. Asa ca ma uit in curtea Mercedes si BMW. Au pierdut un client :))) nu ca i-ar interesa.....
    9 5
  • @Adi: cumpara A1 sau un A3
    6 6
  • Au ramas cu sechele dupa experienta cu A2... :)
    4 3
  • Scorpionul_negru
    Astia spun contrariul. Pe cine sa cred ? Pe AM sau Carscoop ?
    http://www.carscoops.com/2015/03/audi-isnt-planning-to-build-bmw-2.html
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru