Audi oferă detalii despre proiectul Artemis: "Vrem să dezvoltăm o platformă de top din punct de vedere al funcțiilor software și al puterii de procesare"

de Daniel Popescu, Foto: Audi
Vineri, 31.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi susține că noul proiect Artemis anunțat recent are ca obiectiv dezvoltarea unei platforme inovatoare pentru întregul Grup Volkswagen din punct de vedere al puterii de procesare și al funcțiilor software.

La sfârșitul lunii mai, Audi a anunțat lansarea unui proiect pe nume Artemis cu scopul de a dezvolta un model electric revoluționat până în 2024, fără să ofere însă detalii concrete.

În cadrul unui interviu acordat agenției de presă Reuters, Markus Duesmann, CEO-ul Audi, a oferit însă mai multe informații despre noul proiect. Astfel, scopul principal este de fapt realizarea unei noi platforme scalabile care să reprezinte un reper pentru industria auto din punctul de vedere al puterii de procesare și al funcțiilor software.

"Dezvoltarea tehnică a vehiculelor nu mai este organizată în jurul dimensiunilor, ci în jurul arhitecturii electrice și electronice. Modelele premium se vor diferenția în funcție de puterea de procesare și de senzori. Când vine vorba despre digitalizare suntem în urmă, pentru moment", a declarat Duesmann.

Noua platformă la care lucrează Audi va fi utilizată pentru realizarea unui prim model în 2024, însă germanii intenționează ca platforma să fie utilizată ulterior și de ceilalți producători din Grupul Volkswagen.

"Să dezvoltăm un model nou cu atât de multe funcții până în 2024 este fără precedent.

De aceea am decis să avem o unitate separată. Rezultatul va fi un concept comun scalabil pentru noi toți (n.r - Grupul Volkswagen). Primul model va fi un Audi", a adăugat el.

Pe de altă parte, Duesmann nu exclude inițierea unor parteneriate cu companii software, dacă acest lucru va permite o dezvoltare mai rapidă a tehnologiei.

"Dacă creștem ritmul cu un furnizor sau o companie software, vom lua asta în considerare. Viteza este extrem de importantă", a adăugat el. În plus, el a afirmat că, din acest punct de vedere, "China va juca de asemenea un rol", însă a refuzat să intre în detalii.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru