Audi oferă primele detalii despre modelul electric de lux Landjet: "Va fi un concept radical cu design complet diferit"

de Daniel Popescu
Luni, 14.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi susține că modelul electric de lux dezvoltat în prezent sub numele de cod Landjet va fi unul revoluționar care va avea un design complet diferit de actualele modelele din gama constructorului german.

În primăvara acestui an, Audi a anunțat lansarea proiectului Artemis cu obiectivul de a dezvolta un model electric "revoluționar" până în 2024.

La vremea respectivă, constructorul german nu a oferit informații specifice despre noul model, însă în toamna acestui an publicația germană Handelsblatt a relatat că modelul a primit numele de cod Landjet.

Marc Lichte, directorul departamentuli de design al constructorului german, a oferit acum o primă declarație cu privire la Landjet în cadrul unui interviu acordat publicației Car and Driver. "Vom veni cu un concept nou radical. Această mașină arată complet diferit", a declarat el.

Potrivit informațiilor anterioare din presă germana, noul model ar putea lua forma unui SUV de mari dimensiuni cu trei rânduri de scaune. În plus, colegii de Grup de la Bentley și Porsche vor prelua acest model pentru a dezvolta propriile versiuni de lux.

Noul SUV electric Audi va fi produs la uzina de la Hanovra începând din 2024. Uzina respectivă produce în prezent doar utilitare, însă constructorul german a anunțat anterior că va investi 680 de milioane de euro pentru ca facilitatea să producă "vehicule premium electrice" de la jumătatea anilor '20. Pe lista de modele pentru uzină figurează deja versiunea de serie a lui Volkswaen ID.Buzz.

Pentru moment nu există informații cu privire la dotările tehnice ale celor trei modele de lux Audi, Bentley și Porsche, însă oficialii Audi au confirmat anterior că scopul principal al programului Artemis este realizarea unei noi platforme scalabile care să reprezinte un reper pentru industria auto din punctul de vedere al puterii de procesare și al funcțiilor software.

Sursa: Car and Driver via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru