Audi pregătește un SUV electric de lux cu nume de cod Landjet: Bentley și Porsche vor dezvolta propriile versiuni

de Daniel Popescu
Miercuri, 18.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi pregătește un SUV electric de lux care a primit numele de cod Landjet și va fi produs în Germania din 2024. Bentley și Porsche vor utiliza modelul pentru dezvoltarea propriilor versiuni, potrivit unor informații neoficiale.

În primăvara acestui an, Audi a anunțat lansarea proiectului Artemis cu obiectivul de a dezvolta un model electric "revoluționar" până în 2024.

La vremea respectivă, constructorul german nu a oferit informații specifice despre noul model, însă publicația germană Handelsblatt susține că a intrat în posesia unor informații suplimentare.

Astfel, potrivit unor surse interne, Audi pregătește un model electric de lux care a primit numele de cod Landjet și care ar putea lua forma unui SUV de mari dimensiuni cu trei rânduri de scaune. În plus, colegii de Grup de la Bentley și Porsche vor prelua acest model pentru a dezvolta propriile versiuni de lux.

Potrivit sursei citate, noul SUV electric Audi va fi produs la uzina de la Hanovra începând din 2024.

Uzina respectivă produce în prezent doar utilitare, însă constructorul german a anunțat anterior că va investi 680 de milioane de euro pentru ca facilitatea să producă "vehicule premium electrice" de la jumătatea anilor '20. Pe lista de modele pentru uzină figurează deja versiunea de serie a lui Volkswaen ID.Buzz.

Pentru moment nu există informații cu privire la dotările tehnice ale celor trei modele de lux Audi, Bentley și Porsche, însă oficialii Audi au confirmat anterior că scopul principal al programului Artemis este realizarea unei noi platforme scalabile care să reprezinte un reper pentru industria auto din punctul de vedere al puterii de procesare și al funcțiilor software.

Audi afirma încă de atunci că platforma va fi utilizată ulterior și de ceilalți producători din Grupul Volkswagen.

Via Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru