Audi oprește livrările modelelor A6 și A7 cu motor diesel V6 de 272 CP: "Am descoperit nereguli software"

de Daniel Popescu
Miercuri, 09.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a anunțat oprirea livrărilor pentru modelele A6 și A7 din generația anterioară care utilizează motorul diesel V6 de 3.0 litri și 272 CP, după ce autoritățile germane au confirmat că suspectează utilizarea unui dispozitiv pentru trucarea emisiilor.

Informațiile apărute marți în presa internațională cu privire la o investigație declanșată de autoritățile germane împotriva celor de la Audi au fost confirmate în scurt timp chiar de constructorul german.

Producătorul a anunțat întreruperea livrărilor pentru modelele A6 și A7 din generația anterioară care sunt echipate cu motorul diesel V6 de 3.0 litri și 272 de cai putere.

Noua generație Audi A6, care a fost prezentată în luna februarie, și noua generație Audi A7, care a fost dezvăluită la finalul anului trecut, nu sunt afectate de această decizie. De altfel, noile generații ale celor două modele nu sunt oferite cu unitatea de propulsie de 3.0 litri și 272 CP.

"Audi a descoperit nereguli la software-ul care gestionează unitatea de propulsie V6 diesel de 200 kW (n.r - 272 CP) [...] folosită pe modelele A6 și A7 din generația C7, care în prezent sunt scoase din producție. După semnalarea neregulilor, livrările mașinilor afectate către dealeri au fost oprite imediat, iar clienții care le-au comandat au fost notificați", menționează Audi într-un comunicat de presă.

Publicația germană Der Spiegel a relatat marți că autoritățile germane suspectează că motorul în cauză utilizează un dispozitiv pentru trucarea emisiilor diferit de cel care a condus la apariția scandalului Dieselgate.

De altfel, Autoritatea de Transport din Germania (KBA) a anunțat oficial acest lucru într-un comunicat de presă.

"KBA a solicitat o audiere pe baza unor suspiciuni ca modelele A6 și A7 cu motor V6 TDI au fost echipate cu un dispozitiv ilegal".

Audi afirmă că la nivel global sunt afectate circa 60.000 de unități A6 și A7, dintre care 30.000 de unități în Germania.

Via Audi, Reuters

Comentarii (7)

  • "Audi a descoperit nereguli la software" :)))))))))))))
    21 0
  • Opritile ca altfel ajung aici: https://youtu.be/clLmtOFZITc
    6 2
  • @ztele: Păi da, habar n-aveau de softul nașparliu, din moment ce Audi doar revinde mașinile fabricate de niște extratereștri parșivi. :-)))
    26 0
  • Cum mah? Dupa Dieselgate si problemele de atunci cu Audi, acum sunt iarasi suspectati? Adica astia de la Audi au umblat cu cioara vopsita atunci, au scapat fara nici o problema si acum au zis "Pai daca a mers o data de ce nu ar mai merge inca o data?"

    Incredibil asa ceva. Eu nu inteleg efectiv de ce nu ii sanctioneaza piata. De ce nu zice lumea: "Bai nu vreau sa fiu luat de prost de o companie.Fuck it ma duc la concurenta." In anul cu Dieselgate VW tot a iesit pe primul loc la numarul de masini vandute worldwide.
    23 1
  • Rudolf D.
    ~ pentru ca pe consumatori (piata) nu-I intereseaza in mod deosebit bullshiturile cu poluarea. pentru ca clientii aleg produse de calitate, ceea ce VW produce in masura mai mare decat altii.
    6 23
  • deci agenturili straine, americane, prin interpusii lor, adica KBA, au lucrat Audi sai dia in cap la Merkel Angelica (cea fara de prihana) pentru ca nu stat cu minte in banka iei.

    iar baietii de mai sus sunt niste egi mai alterati (pluralu' de la alter ego, ma intelegi) a lu' omu cu 10.000 de fete. Mi-a zis mie un pasaroi.

    PS. asta cu neregulile parca e din filmu' "Fantoma lui Software se intoarce".
    PS2 ~ pentru ca si Hitler a fost votat cu 2 maini cu toate ca ale lui erau deja murdare. Un exemplu dat la plesneala, "evident".
    14 2
  • rotila
    CE au oprit ? livrarile la un model la care productia a fost oprita de ceva timp, pentru lansarea modelului nou. Audi romania oricum nu mai avea A6 la livrare imediata,
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru