Audi plănuiește un crossover electric de dimensiunile lui Q3: producție în fabrica VW din Zwickau

de Paul Cosma
Vineri, 18.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi are în plan să lanseze un crossover electric de dimensiuni apropiate cu modelul Q3, urmând ca producția să aibă loc la o fabrică Volkswagen din Germania, potrivit unor surse apropiate de companie.

Audi și-a propus să lanseze 12 modele electrice până în 2025, iar cinci dintre acestea vor fi SUV-uri. Printre modelele planificate de constructorul cu sediul la Ingolstadt se numără și un SUV electric cu dimensiuni apropiate de modelul Q3.

Potrivit unor surse din cadrul companiei, producția viitorului model va fi realizată în cadrul fabricii VW din Zwickau (Germania), o măsură menită să reducă nivelul costurilor.

Uzina menționată este foarte importantă pentru strategia nemților, care pregătesc investiții de peste un miliard de euro pentru ca la Zwickau să fie produse, în viitor, un total anual de 330.000 de mașini electrice pentru brandurile VW, Audi și Seat.

Tot acolo va începe și producția hatchback-ului electric de la VW, cunoscut deocamdată sub numele ID.

Viitorul model Audi va fi dezvoltat pe platforma modulară MEB (Modular Electric Drive Kit) și ar urma să preia o serie de elemente de design de la e-tron GT.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru