Audi pregătește o versiune cross pentru viitoarea generație A3: modelul va fi lansat în 2022

de Cornel Șocariciu
Vineri, 21.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarea generație Audi A3 va avea și o versiune cross. Aceasta va miza pe o gardă la sol mai generoasă și pe o serie de protecții suplimentare. Conform primelor informații, noua versiune va fi lansată în 2022.

Audi vrea să dețină un portofoliu și mai generos, iar conform unor voci apropiate companiei germane, în 2022 vom face cunoștință cu o variantă cross a viitoarei generații A3.

Așa cum probabil vă așteptați, versiunea cross a hatchback-ului german va primi o gardă la sol mai generoasă comparativ cu modelul din care derivă și o serie de protecții suplimentare. Totodată, vor exista și mici modificări estetice menite să scoată în evidență caracterul masculin al viitorului model.

Pentru moment, proiectul a fost botezat Cityhopper și sunt șanse mici ca produsul final să primească numele de Allroad, întrucât Audi nu va oferi și un sistem de tracțiune integrală. Viitoarea versiune cross a hatchback-ului A3 ar urma să umple golul rămas între Q2 și Q3.

Mai mult decât atât, modelul producătorului german se va bucura de exclusivitate în segment, întrucât Mercedes-Benz și BMW nu au în plan dezvoltarea unui produs asemănător.

Noua generație a hatchback-ului A3 va avea dimensiuni mai mari comparativ cu actuala versiune (foto) și va miza pe o versiune îmbunătățită a arhitecturii MQB.

Gama de motorizări va integra sisteme micro-hibrid, dar clienții vor putea opta și pentru o nouă variantă PHEV (plug-in hybrid). Totodată, fanii versiunilor sportive nu au motive de îngrijorare, întrucât nemții nu renunță la S3 și RS3.

Via | Autoexpress

Comentarii (1)

  • mircea badea
    cross...pt borduristul din tine?

    pariez ca se strica la fel de repede prin gropi. ba chiar mai repede fiindca "soferul" va da mai cu tupeu prin ele.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru