Audi pregătește un rival pentru BMW X7. Ar putea fi botezat Q9

de Tiberiu Safta
Marti, 09.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit directorului filialei din Australia a mărcii germane, Audi pregătește un SUV de lux care să rivalizeze cu BMW X7 și cu Mercedes-Benz Clasa GLS. Noul model ar putea fi botezat Q9 și ar urma să fie lansat până în 2026.

Cele mai mari modele din gama Audi din prezent sunt SUV-urile Q7 și Q8. Acest aspect s-ar putea schimba în viitorul apropiat, deoarece Audi ar avea în plan să lanseze un model și mai mare. Mai exact, este vorba despre un SUV de lux care să fie un rival direct pentru BMW X7 și Mercedes-Benz GLS.

De altfel, noul model ar putea fi botezat Q9 și ar urma să fie lansat până în 2026, potrivit spuselor lui Jeff Mannering, directorul Audi Australia. Într-un interviu acordat publicației CarSales, Mannering a fost întrebat dacă ar avea sens ca Audi să lanseze un SUV de lux. „Da, bineînțeles”, a fost răspunsul lui. „Dacă te vei uita la volum față de alte mărci, vei vedea că noi nu suntem în același segment în care se află ceilalți. Să vedem ce se va întâmpla în următoarele 24 de luni”, a mai adăugat directorul filialei din Australia.

Deocamdată, nu există mai multe detalii despre viitorul model. Există speculații că viitorul Q9 ar urma să fie printre ultimele modele Audi cu motoare termice.

Începând din 2026, toate modelele noi vor avea doar motoare electrice.

via CarSales

Comentarii (1)

  • n-as fi crezut vreodata sa ajung sa spun asta, dar sunt consternat la cat de troglodita a ajuns industria auto germana. tu grandiosul audi sa ai in plan sa lansezi in 2026 masina cu fum si tacanitoare, absolut penibil.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru