Audi pregătește un supercar bazat pe modelul dedicat curselor de anduranță

de Dragoș Băltățeanu
Luni, 24.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi vrea să intre în liga producătorilor de supercaruri.În afară de actualul R8, Audi plănuiește un supercar de stradă bazat pe modelul de curse R20. Acesta ar putea fi lansat în 2017.

Audi vrea să intre în liga constructorilor de supercaruri. Bugatti produce ultrarapid-ul Veyron, Lamborghini va lansa Aventador Veloce, iar Porsche pregătește modelul 918 Spyder. Audi este singura marcă premium din grupul Volkswagen care se bazează doar pe R8 și pe viitorul R8 e-tron pentru statutul de supercar. Dar lucrurile se vor schimba în curând. 

Se pare că Audi lucrează deja la un supercar pentru șosea mult mai extrem decât actualul R8. Va fi bazat, conform unor surse interne, pe modelul dedicat curselor de anduranță numit R18. Iar numele purtat de acest viitor supercar ar putea fi Audi R20. R20 va împrumuta elemente de design direct de la modelul de curse. Elemente ca farurile LED verticale sau ariprioara aerodinamică verticală centrală, element specific modelului Audi R18 e-tron quattro ce a participat la cursa de 24 de ore de la Le Mans. Noul supercar Audi ar putea fi lansat în 2017, iar pentru propulsie va folosi un sistem hibrid format dintr-un motor turbodiesel V6 ce va dezvolta 550 CP asociat cu alte două motoare electrice de câte 75 CP fiecare.

Interiorul va fi și el inspirat din lumea curselor cu camere de luat vederi în locul clasicelor oglizi retrovizoare și centuri cu prindere în patru puncte. 

Este posibil să vedem modelul Audi R20 pentru prima dată în formă de concept la concursul de eleganță de la Peeble Beach din 2015, iar viitorul model de stradă să fie produs într-o serie foarte limitată de 150-200 exemplare.

Via Automobile

Comentarii (3)

  • andrey_1293
    Inafara de design-ul nou, cu care va veni masina, nu vad o reala diferenta intre viitorul R20 si R8. Cifrele, la ambele masini sunt cat de cat asemanatoare, deci nu cred ca va fi vreo deosebire intre ele. Daca tot era vorba de 918 Spyder si Aventador, pai Audi ar trebui sa bage un motor si mai serios pe viitorul lor supercar. Ceva de 6-700 de cai, benzina, nu diesel, plus ceva propulsie electrica, siatunci ala va fi un supercar de luat in considerare. Trebuie sa se bata cu F12, Aventador, poate noul Enzo, si P1, siatunci va fi altceva. Pana in 2017 insa mai e mult
    1 8
  • Multe greseli de gramatica. In rest va urez Craciun Fericit si sa ne auzim cu bine si la anu'. Tineti-o tot asa.
    10 2
  • Shtrumph
    @andrey_1293:
    Tu ai citit articolul sau te-ai uitat doar la poza ? Citez:
    "pentru propulsie va folosi un sistem hibrid format dintr-un motor turbodiesel V6 ce va dezvolta 550 CP asociat cu alte două motoare electrice de câte 75 CP fiecare'
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru