Audi prezintă un înlocuitor pentru manualul maşinii - o aplicaţie de smartphone

de Sebastian Toma
Miercuri, 14.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi vrea să înlocuiască manualul clasic din hârtie cu o aplicaţie de smartphone care oferă realitate augmentată pentru a ajuta utilizatorul să-şi descopere maşina.

Esential 300 de repere recunoaşte aplicaţia de smartphone dezvoltată pentru cei de la Audi.
Audi intră în cursa reinventării manualului de utilizare al automobilului cu o aplicaţie de smartphone numită eKurzinfo. Aceasta foloseşte obiectivul optic al telefonului mobil pentru a identifica butoanele, comenzile şi martorii din bord ai vehiculului examinat pentru a-i furniza utilizatorului o experienţă similară cu cea a unui manual convenţional, fără a tipări hârtie şi încercând să ofere un plus de valoare întregii acţiuni. Practic, şoferul care foloseşte respectiva aplicaţie poate să afle ce înseamnă îndicatorul de temperatură din bord, care este valoarea normală care trebuie afişată în timpul utilizării şi unde să se uite dacă observă o valoare mai ridicată decât cea recomandată de constructor.

Sistemul are potenţialul de a fi mai eficient decât un manual convenţional al utilizatorului deoarece obligă şoferul să îndrepte obiectivul camerei smartphone-ului înspre elementul solicitat, ajutând-ul să găsească mai rapid o soluţie la căutarea sa.

În prezent, aplicaţia recunoaşte 300 de componente ale unui automobil şi este disponibilă doar pentru A1 şi A3 Sedan, iar asta doar pe anumite pieţe. În timp, aplicaţia ar putea să recunoască mult mai multe componente ale unui automobil şi ar putea fi extinsă la întregul portofoliu al nemţilor.

Urmareste Automarket
Audi nu este primul constructor de automobile care încearcă să scape de bătrânul manual imprimat.
În trecut, Jeep a eliminat toate manualele de hârtie din maşinile sale şi le-a înlocuit cu versiunea lor digitală, înregistrată pe suport optic.
Chrysler, marca-părinte a celor de la Jeep, a înlocuit toate manualele sale cu echivalentul lor pe suport optic în 2010, iar Dodge, o subsidiară a aceluiaşi concern, a introdus o aplicaţie de smartphone care să joace rolul unui manual de utilizator. Cei de la Hyundai au avut şi ei o încercare de acest gen, încercând să introducă manualul utilizatorului lui Equus, berlina lor de segment mare, pe iPad, dar soluţia nu a atins popularitatea previzionată de constructorul asiatic.

Via Autoblog | Audi

Comentarii (5)

  • Dacia Plant
    Nu stiu de ce, dar am impresia ca aplicatia va merge doar pe iPhone, cu scopul de a creste vanzarile iPhone. Este mai mult ca sigur o colaborare.
    8 3
  • Manualul de la G6 nu se gaseste in format electronic niciunde pe saiturile VW iar daca il vrei din reprezentanta, costa.
    Asa ca nu ma mira ca h'aplicatia asta sa fie pe bani seriosi, adica numai pentru iPhone ;)
    2 1
  • Vorsprung durch technik
    Care are bani de un Audi nou cu siguranta are si de un mar muscat.
    0 0
  • ma intereseaza un manual de utilizare audi q3 2012
    0 0
  • Nagy Iosif Gavril
    Ma intereseaza un manual de utilizare Audi Q5 TDI in limba romana sau maghiara
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru