Audi R15 a castigat Cursa de 12 ore de la Sebring

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 23.03.2009
Noul monopost Audi R15 a terminat victorios Cursa de 12 ore de la Sebring, dupa o confruntare acerba cu Peugeot 908.

Dupa ce a raspuns indemnului fanilor, care isi doreau sa vada din nou monoposturile Audi concurand intr-o cursa de anduranta, nemtii au reusit sa isi pastreze suprematia pe circuitul de la Sebring. Si de aceasta data diesel-ul si-a aratat suprematia, noul R15 reusind sa termine victorios Cursa de 12 ore de la Sebring, desfasurata in Florida.

Echipa castigatoare a reunit nume cu experienta in motorsport: Dindo Capello din Italia, Tom Kristensen din Danemarca si scotianul Allan McNish. Echipa Audi Sport Team Joest a reusit sa stabileasca un nou record al competitiei, mai exact un total de 383 de tururi parcurse, cu 13 mai multe decat performanta stabilita anterior.

Lupta pentru coroana cu lauri s-a dat intre modelele germane si eternul rival Peugeot 908, conducerea cursei fiind intens disputata. In final, Audi R15 s-a impus cu doar 22.279 de secunde in fata celor de la Peugeot, reusind sa totalizeze 2267 de kilometri parcursi.

Victoria obtinuta la Sebring consolideaza suprematia Audi si anunta o potentiala victorie pentru Cursa de 24 de ore de la Le Mans, ce va avea loc in luna iunie.

via | WCF

Comentarii (5)

  • inca nu
    Peugeot 908 vine din urma, pana in iunie au timp sa mai schimbe cateva lucruri...........
    0 0
  • george
    DOAR PEUGEOT ARE TIMP...
    @ LEE

    Si pentru ceilalti timpul s-a condensat? Au intrat in gaura neagra?

    In alta ordine de idei, pentru "evolutia" masinilor de strada, nu are absolut nici o importanta cine castiga aceasta cursa. Sau oricare alta...Intr-o vreme, Renault facea legea in F1 iar masinile de strada erau...hai sa le spunem elegant subtirele...Si daca va castiga aceasta cursa, Peugeot tot in urma lu` Audi va ramane...
    0 0
  • jiji de la pipera
    Cand francezii or sa faca un industria auto ceva remarcabil si aici ma refer strict la zilele noastrae atunci si cucu va canta ..sau cand va castiga Pejo vreo cursa acelasi lucru pot spune....Domnule LEE ar trebui sa te mai abtii am mai gasit posturi dale tale pe aici
    0 0
  • Dar ce aveti frate cu peugeot, nu conteaza ce masini faci pentru consumatatori atat timp cat masinile de curse sunt bune, ce pentru ca masinile lor de strada sunt mai proaste decat audi atunci nu tre sa aiba pretentii sa ii bata pe circuit, francezii au demonstrat ca pot face masini bune de competitii, si pot avea echipe puternice, vezi renault in f1 vezi citroen in wrc..., si daca pot face o masina care sa ii bat pe cei de la audi foarte bine, asa si audi va trebuii sa fac o masina mai buna.
    Oricum nu se poate vorbi de tehnologie de curse pe masini de strada, tehnologiile de curse sunt prea scumpe si aproape inutile pe masinile de strada, cu cateva exceptii, peste 20 poate o sa gasim si pe masinile normale. evident ca multi vor zice ca tehnologia easta e luata de acolo, dar doar pentur reclama, si in plus ce ne intereseaza de unde e luata, ne intereseaza daca ne ajuta cu ceva sau nu.
    0 0
  • Sorin nu cred ca ai inteles . Peugeot au pierdut cursa si banuiesc ca vor mai pierde.Cat o sa isi permita o sa mai concureze iar renault e istorie in f1 participa parca de prin 70-80 dao dracu de treaba macar o data sa castige.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru