Audi R8 e-tron va avea o planşă de bord fără butoane, complet digitală

de Bogdan Mirică
Luni, 24.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi R8 e-tron va renunţa complet la planşa de bord convenţională, înlocuind butoanele cu un ecran tactil. Toate comenzile vor putea fi acţionate prin simpla atingere a ecranului.

După ce ne-a anunţat că noul R8 e-tron va fi primul model de serie echipat cu oglindă retrovizoare digitală, Audi continuă să ne introducă în habitaclul ultra tehnologizat al viitorului său supercar electric. De data aceasta, constructorul german ne promite o planşă de bord şi o consolă centrală complet digitalizată.

Pe lângă deja ”banalul” instrumentar de bord digital, întâlnit pe mai multe modele de lux, Audi promite să instaleze o interfaţă grafică tactilă care să ţină locul clasicelor şi perimatelor butoane de pe planşa de bord şi consola centrală. Nu ştim dacă germanii s-au inspirat după bordul viitorului tesla Model S, însă este aproape sigur că panoul digital va ţine locul tuturor funcţiilor: de la cea de acţionare a climatizării până la cea a schimbării melodiei preferate.

Toate funcţiile clasice, acţionate în trecut prin butoane, vor fi înlocuite cu funcţii tactile pe un ecran generos. Nici un buton nu va fi disponibil pe planşa de bord.

Mai multe detalii despre planşa de bord digitală şi comenzile sale tactile vor fi disponibile la mijlocul acestei săptămâni, când supercarul de serie va fi expus în cadrul Salonului Auto de la Paris.

Echipat cu 308 cai putere şi un cuplu motor impresionant, noul Audi R8 e-tron va fi capabil să accelereze de la 0 la 100 de km/h în aproximativ 4.6 secunde. Producţia exclusivistului supercar electric va fi extrem de redusă, urmând a fi asigurată de o mică fabrică Audi din Neckarsulm, în sudul Germaniei. Preţul va fi şi el unul pe măsură. 

via motorauthority

Comentarii (5)

  • S-au inspirat de la Tesla.
    3 1
  • bravo!!!!...dar motoare fiabile cand fac?
    5 6
  • Deci iPad cu care inlocuiesc toata consola centrala. Arata destul de dubios integrarea. Pare a fi opera cuiva care si-a modificat bordul pentru a infige acolo un iPad. Solutia de a avea o tableta in loc de sistemul multimedia mi se pare abordarea potrivita pentru industria auto insa cred ca ar trebui sa se limiteze la unele cu ecran de 7" pentru a putea fi integrate mai armonios in design-ul consolei centrale. La Tesla este alta poveste. Acolo au un ecran construit special pentru acel interior. In cazul acestui Audi vorbim despre un simplu iPad caruia i-a fost adaptat un suport si pentru care Audi a dezvoltat o aplicatie sau un set de aplicatii.
    2 1
  • Ivanoff
    Dacia Nova - R8 E-Tron
    Nu stiu de ce dar am o presimtire ca masina asta va avea soarta Daciei Nova, pana sa iasa varianta de serie e deja invechita din toate punctele de vedere..
    Dar las ca e bine ca mai apare asa si Audi si ca orice aparitie media este bine venita...
    1 1
  • AndreiRN
    Si produsa de Foxcon in China desigur.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru