Audi R8 GT3 aniversează 100 de victorii în motorsport

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 24.08.2011
Versiunea de competiţie a lui Audi R8 a înregistrat 100 de victorii în motorsport de la debutul din 2008 până în prezent. Modelul aleargă în 18 competiţii la nivel global, fiind reprezentat de 41 de unităţi.

Audi sărbătoreşte 100 de victorii în motorsport la nivel global ale modelului R8 GT3, versiunea de competiţie a supercar-ului cu motor central al constructorului din Ingolstadt. Modelul R8 GT3 a debutat în 2008 şi concurează în prezent în 18 campionate la nivel global, fiind reprezentat de 41 de unităţi. Împreună, aceste modele au câştigat 100 de curse în ultimii trei ani, rezultat deosebit pentru un singur model. Practic, Audi R8 GT3 a câştigat una din trei curse în care a fost înscris, rezultat deosebit privit ca atare.

Victoria cu numărul 100 a fost înregistrată de Hitotsuyama Racing în cursa de la Suzuka din campionatul GT3 Asia. Debutul lui Audi R8 GT3 a avut loc la Salonul Auto de la Essen, la finele anului 2008. Modelul este primul vehicul de competiţie dezvoltat special de Audi pentru echipele private. În 2009, primele curse au fost abordate de echipe asociate îndeaproape de Audi Sport, iar primele livrări la clienţi privaţi au avut loc în martie 2010.

Între timp, 41 de exemplare Audi R8 GT3 au fost înscrise în competiţii la nivel global.

Preţul unui Audi R8 GT3 este de 298.000 de euro, fără taxe. Elementul de care cei de la Audi sunt cei mai mândri este propulsorul V10 apropiat de cel de serie. Practic, unitate utilizată de aceste vehicule este aproape nemodificată, oferind un nivel ridicat de fiabilitate. Modelul care a câştigat cursa de 24 de ore de la Spa Francorschamps terminase şi cursa de 24 de ore de la Nurburgring cu acelaşi motor, totalizând aproape 20.000 de kilometri în regim de cursă fără nicio reparaţie majoră la motor.

Via | Autoblog

Comentarii (1)

  • florinel
    este foarte tare dar foarte scump cel mai bengos audi r8 audi r8 este viata mea!!!!!!!!!!!!!!!!!
    foarte tare
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru