Audi R8, în pericol să nu primească o nouă generație: supercarul, eliminat din gamă din cauza vânzărilor slabe

de Daniel Popescu
Vineri, 22.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi R8 va fi eliminat din gama de modele a construstorului german din cauza vânzărilor slabe, potrivit unor informații neoficiale.

Audi R8 ar trebui să primească o nouă generație în 2020, însă o serie de informații dezvăluite de publicația Automobile Magazine indică o schimbare de strategie din partea constructorului german.

Sursa citată afirmă că supercarul nu va mai primi cea de-a treia generație, ca urmare a vânzărilor slabe înregistrate. Potrivit unor date oficiale, Audi R8 s-a comercializat în 1.400 de unități în 2016 și 1.250 de unități în primele 10 luni ale acestui an, în timp ce vânzările din Statele Unite s-au situat la mai puțin de 800 de unități pe an.

În plus, ca urmare a acestei decizii, nici versiunea electrică R8 e-tron nu va beneficia de un înlocuitor, așa cum fusese stabilit inițial.

Ultimele noutăți în privința lui R8 au venit la Salonul Auto de la Frankfurt din toamnă acestui an, când Audi a lansat o versiune cu tracțiune spate. Botezată R8 RWS (Rear Wheel Series), noua versiune a fost dezvoltată atât în varianta Coupe, cât și în cea Spyder, într-un număr limitat de doar 999 de exemplare.

În această versiune cu tracțiune spate, Audi R8 RWS mizează pe serviciile motorului V10 de 5.2 litri care produce 540 de cai putere și 540 Nm la 6.500 rpm.

Coupe-ul accelerează de la 0 la 100 km/h în 3.7 secunde, în timp ce versiunea Spyder are nevoie de încă 0.1 secunde pentru aceeași repriză. Viteza maximă este de 320 km/h, în cazul lui R8 RWS Coupe, respectiv 318 km/h, pentru varianta R8 RWS Spyder.

Via Motor1

Comentarii (2)

  • Adrian C
    Mai bine. Ramane exclusivist ! Ferice de cei care il au si il pastreaza. Peste 10 ani va costa dublu fata de cat au dat ei pe el de nou.
    10 3
  • Prince Mohamed Parish vounthe
    pacat putea cei de la Audi sa-l pastreze in productie si sa-i de-a o sansa la o noua generatie ca sa fie lansata in 2020 sa -u macar sa-i de-a cel de-al doilea reproiectare[Falcelift] renoit sa aplice '' sa se gandeasca bine Germanii de la Audi inainte de-a fi prea tarziu sa-l pastreze in productie si sa-i ridice un pic vanzarile ca sa-i fie dublate vanzarile sa-le ca Germanii de la Audi sa nu se mai gandeasca ca supercarul sa fie eliminat din cauza vanzarilor slabe acestuia zic si eu o parere de bine pentru Audi R8 ca imi pare rau pentru acesta ca germanii de la Audi Au Ajuns la asemenea decizie :-( :(
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru