Audi RS5 va alerga la Pikes Peak

de Sebastian Toma
Luni, 06.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a prezentat o imagine teaser a lui RS5-ului care va alerga în acest weekend la ediţia 2012 a Pikes Peak International Hillclimb.

Esential 211 concurenţi s-au înscris iniţial în ediţia 2012 a cursei de la Pikes Peak.
600 de case au fost distruse de incendiile care mistuit statul Colorado.
Audi RS5 va alerga la ediţia 2012 a etapei de viteză în coastă de la Pikes Peak. Spre deosebire de alte mărci, constructorul din Ingolstadt va folosi un model de serie, adaptat doar prin echiparea cu elementele de siguranţă obligatorii pentru un automobil de competiţie. Nemţii au prezentat o imagine teaser a modelului pe care îl vor aduce la Pikes Peak, lăsând de înţeles doar culoarea sa, dungile de pe capotă şi faptul că este un RS5. Din păcate pentru fanii Audi, ediţia 2012 a cursei de la Pikes Peak nu îl va mai avea drept participat şi pe Walter Rohrl şi nici pe celebrul său quattro S1, pilotul anunţând că nu va mai participa la eveniment.

Ediţia 2012 a cursei de la Pikes Peak a fost amânată după ce statul Colorado a fost răvăşit de incendii.

Începând cu această ediţie, cursa de la Pikes Peak urma să fie desfăşurată integral pe asfalt, iar lista de concurenţi avea 211 nume. Versiunea S1 E2 a acestui model, folosită de Walter Rohrl la stabilirea recordului său din 1987, furniza aproape 600 CP şi este văzută ca fiind cea mai puternică maşină de raliu care a concurat vreodată într-o competiţie internaţională. Rohrl deţine în continuare recordul pentru cea mai rapidă urcare la Pikes Peak în configuraţia de macadam, record nedepăşit din 11 iulie 1987. Între timp, recordul pe traseul actual îi aparţine lui Nobuhiro "Monster" Tajima, care a urcat în 9:51.278 traseul iconic din Colorado şi urma să se întoarcă cu un monopost electric.

Cu doar câteva zile înainte de startul programat iniţial, organizatorii competiţiei au anunţat că sunt vor reprograma evenimentul în decursul verii, cel mai probabil în luna august. Între timp, totul a fost repogramat pentru data de 12 august. Autostrada care duce spre Pikes Peak a fost închisă la vremea respectivă pentru a preveni eventualele probleme, ceea ce înseamnă că publicul şi concurenţii nu ar fi putut să ajungă la eveniment, chiar dacă situaţia meteorologică se îmbunătăţea temporar următoarele zile.

Via Motorward

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru