Audi și BMW opresc transporturile de mașini pe cale ferată către China, din cauza războiului din Ucraina

de Tiberiu Safta, Foto:Depositphotos.com
Joi, 28.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit agenției de presă Reuters, Audi și BMW au anunțat că au suspendat transporturile de mașini pe cale ferată către China, din cauza războiului din Ucraina. O parte a importurilor europene sunt transportate pe cale ferată sau pe navă.

Audi și BMW au anunțat că au oprit transporturile pe cale ferată de mașini noi către China, potrivit Reuters. Motivul este atribuit războiului din Ucraina și a faptului că linia ferată Trans-Siberian Railway traversează cea mai mare parte a Rusiei. Cele două mărci au încetat orice activitate în statul est-european în primele săptămâni de după declanșarea războiului.

Chiar dacă cele două mărci au fabrici în China, o bună parte din importurile europene erau transportate pe cale ferată sau pe navă. Ca urmare a conflictului, Audi a oprit inclusiv transporturile pe cale ferată dinspre China. “Examinăm în prezent dacă transporturile pe calea ferată pe ruta de sud vor fi posibile și în viitorul apropiat”, a declarat un purtător de cuvânt al mărcii.

De asemenea, un oficial BMW a precizat că „exporturile către China sunt în mod obișnuit gestionate de nave”.

În 2021, Grupul BMW a livrat 846.237 de mașini în China, în timp ce Audi a livrat 701.289 de vehicule în această țară.

via Profit

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru