Audi va fi primul constructor care va oferi internet 4G în maşină

de Sebastian Toma
Miercuri, 31.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi va oferi tehnologia LTE opţional alături de gama A3. Modelul va fi primul automobil din lume disponibil cu internet la viteză 4G. Dotarea este deja prezentă în lista de opţionale a lui S3 Sportback.

Esential 100 Mbit/s este viteza maximă a standardului LTE pentru dispozitive cu mobilitate mare, cum sunt trenurile şi maşinile.
Audi va fi primul constructor de automobile care va oferi internet la viteză 4G la bordul modelelor sale. Prima maşină de serie cu internet 4G prin tehnologia LTE este S3 Sportback, care primeşte simultan sistemul cu A3 Sedan, dar sistemul va fi introdus ca opţiune în toată gama A3. Sistemul este oferit opţional şi necesită o cartelă SIM conectată la un operator care oferă servicii 4G. Acesta poate transforma maşina într-un hotsport WLAN pe loc, pe lângă serviciile Audi Connect oferite, cum ar fi internet radio, Twitter, Facebook şi altele.

Al doilea model din gama Audi care va primi internetul la standard LTE este A3 Sedan, spun cei de la Autoblog citând o sursă din cadrul Audi. La fel ca în cazul lui S3 Sportback, consumul de date realizat de maşină va trebui să fie plătit de proprietarul vehiculului, iar proprietarii vor avea nevoie de un abonament care să le confere serviciul respectiv într-un regim de preţ preferenţial. Începând cu luna noiembrie a anului curent, toată gama A3 va putea fi comandată cu suport pentru internet 4G.

Urmareste Automarket
Cel mai probabil, BMW va fi al doilea constructor de automobile premium care va oferi internetul 4G la bordul modelelor sale.
Producătorul din Munchen lucra încă de anul trecut la integrarea tehnologiilor Connected Drive cu standardul LTE şi sursele din cadrul mărcii au confirmat că lansarea sistemului va avea loc până în 2015. În 2015, General Motors va oferi modele cu tehnolgoie LTE.

Via Autoblog

Comentarii (8)

  • Proton Prevé are deja.
    6 8
  • Ai dreptate ztele.
    4 6
  • men@ztele
    Ai dreptate Ztele ...numai ca la Proton Prevé "Another standard feature is in-car WiFi, made possible by a collaboration between Proton and Malaysian WiMAX ISP, Yes 4G. "

    http://en.wikipedia.org/wiki/Yes_4G , deci care LTE? Pune mana citeste articolul si linkul asta, vezi cam ce acoperire are, ce tehnologie e si apoi poti sa te intorci sa comentezi! Oki? (poti sa o faci si in rime)
    10 0
  • @men: de obicei nu tin sa-mi pierd vremea cu inapti, dar de tura asta iti raspund: wimax si lte sunt 2 variante de 4G (wimax este standardul Korean). Acum citeste din nou titlul acestui articol. Tendentios?
    3 10
  • men@ztele
    Presupun ca ai citit vreodata ce viteze de dld are LTE vs wimax ca altfel nu ai fi raspuns cu aroganta... insa ma intreb de ce s-au chinuit baietii astia sa scrie un articol intreg? Ca sa raspunzi tu ca x are deja ca si cum ai fi citit doar titlul!
    3 0
  • MotorAuthority mai scrie ca "Audi is the first", restul articolelor sunt "Audi will offer 4G internet".

    Nu ma intereseaza vitezele de download. Aici oamenii spun ca Audi e primul constructor care ofera 4G, ceea ce nu e adevarat.
    2 5
  • Si aia spun destul de clar " Audi Is First Automaker To Offer 4G LTE "
    5 0
  • Aceasta dotare exista deja optional, si VA FI prima masina din lume cu 4G.
    Adica, cand isi va da Proton Preve demisia...
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru