Audi va prezenta conceptul electric Grandsphere pe 2 septembrie

de Paul Cosma
Marti, 24.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a publicat o imagine teaser cu viitorul concept electric și autonom Grandsphere. Prototipul va fi prezentat în data de 2 septembrie și va fi expus la Salonul Auto de la München.

În această lună, Audi a prezentat primul dintr-o serie de concepte cu care vrea să revoluționeze segmentul mașinilor autonome cu emisii zero.  

Skysphere este conceptul unui roadster 100% electric ce dezvoltă peste 630 de cai putere și promite o autonomie de 500 de kilometri. 

Al doilea concept din seria Sphere poartă numele Grandsphere și va fi dezvăluit în data de 2 septembrie, conform reprezentanților Audi. Versiunea de serie a acestui concept ar urma să înlocuiască A8 ca navă-amiral a companiei. 

“Clasa S a avut mai mult succes decât A8-ul nostru, așa că a trebuit să dezvoltăm ceva complet nou ca să luptăm cu Clasa S,” au explicat oficialii Audi. 

Noul model va utiliza, cel mai probabil, arhitectura la 800 de volți, va avea o autonomie de circa 600 de kilometri și va oferi încărcare rapidă la 350 kW. 

Audi Grandsphere va fi prezentat în 2 septembrie, urmând ca publicul să îl poată admira în cadrul Salonului Auto de la München (7 - 12 septembrie). 

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru