Audi: viitoarele modele RS vor fi electrificate, dar nu vor avea motoare cu 4 cilindri

de Tiberiu Safta
Joi, 29.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unui oficial al diviziei Audi Sport, viitoarele modele RS vor primi propulsoare hibride. Cu toate acestea, Audi nu va lansa niciun model de performanță cu motor cu 4 cilindri, astfel încât vor fi păstrate motoarele V6, V8 și cel cu 5 cilindri.

Audi Sport, divizia de performanță a mărcii de la Ingolstadt, se pregătește să intre în epoca electrică. Potrivit unor informații recente apărute în presă, viitoarele modele Audi RS vor avea motoare electrificate. Asta înseamnă că celebrele modele de performanță vor păstra motoarele termice, dar vor avea și un sistem hibrid convențional sau cu încărcare la priză.

De regulă, când vine vorba de electrificare, cei mai mulți producători iau în calcul fenomenul de downsizing. Adică montarea unui motor mai mic, cu mai puțini cilindri, care să ofere un nivel de eficiență mai mare.

În ciuda electrificării, Audi Sport nu se va alinia fenomenului de downsizing. Constantin Dressler, șeful departamentului de marketing al diviziei, a declarat pentru publicația CNET că viitoarele modele RS nu vor primi motoare cu 4 cilindri.

„Evident că ne vom electrifica și noi mașinile”, a declarat acesta. „Dar nu vom face motoare cu 4 cilindri.”

Declarațiile sale fac referire la rivalii de la Mercedes-AMG.

Recent, constructorul german a lansat noul Mercedes-AMG C63 E Performance, care este echipat cu un propulsor hibrid plug-in, alcătuit dintr-un motor termic cu 4 cilindri de 2.0 litri și un motor electric. Celebrul sedan de performanță renunță la motorul V8 pe care l-a avut până acum.

Astfel, potrivit declarațiilor, Audi va păstra motoarele V6, V8 și cel cu 5 cilindri pentru viitoarele modele RS.

via CNET

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru