Audi vrea să cumpere numele Q2 şi Q4 de la Fiat, dar se loveşte de refuzul lui Marchionne

de Bogdan Mirică
Luni, 19.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi caută să lanseze mai multe SUV-uri coupe. pe lângă deja confirmatul Q6, vor mai exista şi Q4 şi Q2. Din păcate, numele sunt deja înregistrate de Grupul Fiat, iar Sergio Marchionne se încăpăţânează să nu le vândă.

Faptul că Audi vrea să dezvolte cât mai repede rivali ai SUV-urilor coupe de la BMW nu mai este o surpriză pentru nimeni. Constructorul din Ingolstadt vrea să ofere publicului o alternativă la actualul BMW X6 şi la proaspăt lansatul Mercedes GLE Coupe.

Replica se va numi Q6 şi va fi urmată şi de alte SUV-uri coupe mai mici. Presa de specialitate s-a grăbit să intuiască asta, susţinând că un viitor crossover coupe compact se va numi Q4, iar unul subcompact Q2.

Din păcate pentru germani, aceste nume sunt deja înregistrate de Grupul Fiat, care utilizează indicativele Q2 şi Q4 atât în gama Alfa Romeo cât şi în cea Maserati, pentru a sublinia tracţiunea maşinii. Pe o singură axă sau pe două. Înregistrate ca proprietate a Grupului Fiat, cele două nume, Q4 şi Q2, nu vor putea fi folosite de Audi.

Urmareste Automarket
Motiv pentru care germanii sunt dispuşi să plătească pentru a cumpăra drepturile de exclusivitate.

Sergio Marchionne, preşedintele Grupului Fiat-Chrysler a refuzat însă orice tranzacţie.

Se pare că oficialul italienilor are încă ceva de împărţit cu omologul său, Ferdinand Piech, şeful Volkswagen.

Comentarii (8)

  • afacerile sunt afaceri, insa asta e ambitie prosteasca la macaronar
    14 29
  • Odata ce italienii le folosesc in prezent (si pe viitor) ar insemna sa se impuste in picior dand exclusivitatea Audi sau oricarei alte marci. Mai ales ca Maserati are vanzari record si e pe val.
    21 12
  • "Ambitie prosteasca". Daca eu vreau sa cumpar "quattro" si cocalarii aia nu vor sa vanda numele, e tot "ambitie prosteasca" din partea lor??
    21 12
  • Jegosii astia de nemti cred ca totoate lucrurile din lume li se cuvin si sunt de cumparat.
    13 11
  • Suleyman Cunoscatoru
    N-am crezut ca o sa zic asta, dar sunt complet in toatalitate si de acord cu: Comentariul, mai putin civilizat al lui BBB.
    9 10
  • Pai chiar asa e, daca in trecut au vrut sa detina totul prin forta acum vor sa faca asta prin cumpararea tuturor. Noroc ca nu o sa le mearga, declinul lor a inceput deja.
    10 8
  • oricum fiat o sa dea faliment in cativa ani asa ca o sa le foloseasca atunci
    12 13
  • Fag alert, Ztele comenteaza
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru