Audi vrea să-şi mărească gama la 60 de modele până în 2020

de Sebastian Toma
Miercuri, 12.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi intenţionează să crească producţia la două milioane de unităţi pe an până în 2020 şi să-şi mărească portofoliul cu încă zece modele noi până atunci în vederea atingerii primei poziţii în clasamentul de vânzări al segmentului premium.

Esential 60 de modele va avea gama Audi în 2020.
Audi are planuri mari de viitor, urmând să-şi mărească portofoliul la 60 de modele până în 2020, de la un portofoliu actual de 50 de modele. Producţia va creşte şi ea, de la 1.57 milioane de unităţi în 2013 la două milioane de unităţi în 2020, titrează cei de la Just Auto citând planurile oficiale ale mărcii. Nemţii vor să crească semnificativ producţia la fabricile care operează în afara Germaniei, anul 2014 fiind primul în care producţia din alte ţări a modelelor Audi o depăşeşte ca volum pe cea din ţara natală a constructorului premium din Ingolstadt. Până în 2015, cei de la Audi vor deschide încă două fabrici, cu care vor totaliza 14 unităţi de producţie, iar numărul total de angajaţi va creşte la aproape 80.000 până în 2018, de la aproape 74.000 în prezent.

Audi îşi va extinde gama cu 11 modele noi, majoritatea SUV-uri

Hibrizii vor face şi ei parte din ofensiva de lansări a mărcii Audi, până şi următorul R8 fiind programat să primească o versiune e-tron.

Creşterea portofoliului nu include şi lansările de facelift-uri şi noi generaţii, ci doar dezvoltarea de modele complet noi care să fie introduse în producţie.

Din acest punct de vedere, Audi a purtat o ofensivă plină de încredere, având 15 lansări de modele noi, restilizări sau derivate în 2013 şi pregătind alte 17 lansări. Familiile A4, A6, Q5, Q7 şi R8 vor primi generaţii noi, după cum a primit şi coupe-ul TT la începutul anului şi compacta A3 în 2013.

Audi A3 Ultra - consum de 3.2 litri pentru cel mai economic Audi din lume

Urmareste Automarket
Audi lucrează intens şi pe partea de eficienţă, urmând să introducă o gamă optimizată pentru eficienţă, care include modele care prezintă sintagma ”Ultra” în denumire, la fel cum rivalii de la BMW au Efficient Dynamics.
Familia respectivă a fost deschisă în luna august a anului trecut cu A3 Ultra, cel mai economic model Audi din lume, ca apoi să fie completată cu versiuni Ultra ale modelelor A4, A5 şi A6.

Via JustAuto (înreg.)

Comentarii (2)

  • Dacia Plant
    Deci o sa fie implementat si sistemul de numerotare nou.

    Audi Q7,3 ; Q5,4 ; A3,2 ... apoi radicali, etc.
    10 2
  • Benzina si motorina sa mai fie, ca.masini or tot aparea.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru