Audi îşi va extinde gama cu 11 modele noi, majoritatea SUV-uri

de Bogdan Mirică
Marti, 24.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi plănuieşte extinderea gamei cu 11 modele noi. Majoritatea acestora vor fi SUV-uri orientate către rivali precum BMW X4, Range Rover Evoque sau Mercedes GL.

Anul acesta a fost unul de succes pentru Audi, care încearcă din răsputeri să ajungă din urmă BMW. Germanii au reuşit să depăşească pragul de 1.5 milioane de unităţi vândute într-un an. Este o performanţă atinsă cu doi ani mai devreme decât estimaseră oficialii companiei.

Pentru a menţine trendul ascendent al vânzărilor şi pentru a putea deveni şi mai competitivi, cei de la Audi anunţă extinderea gamei cu încă 11 modele. În aceste condiţii, lista de produse care poartă logo-ul cu patru cercuri va însuma 60 de produse.

„Vom continua să scriem această poveste de succes şi să ne extindem gama de modele de la 49 la 60 de produse. Vedem un uriaş potenţial în segmentul SUV-urilor şi în cel al limuzinelor mari”, a declarat Rupert Stadler, preşedintele consiliului de conducere Audi.

Vedem un uriaş potenţial în segmentul SUV-urilor şi în cel al limuzinelor mari.

Rupert Stadler
preşedintele consiliului de conducere Audi
Deşi nu există detalii despre modelele ce vor apărea în gama Audi, o informaţie furnizată astăzi de Autocar face lumină în acest caz.
Potrivit britanicilor, Audi a înregistrat recent mai multe denumiri de modele. Printre ele se numără Q2, SQ2, SQ4 şi Q9. Informaţia confirmă astfel intenţiile lui Stadler de a consolida prezenţa Audi în domeniul SUV-urilor.

Speculând pe baza acestor informaţii, putem intui că în gama Audi îşi va face loc un mic SUV coupe, botezat Q2, alături de versiunea sa de performanţă SQ2. Q2 va avea şi un frate mai mare, un SUV compact coupe, botezat Q4, rival declarat al viitorului BMW X4 şi al actualului RAnge ROver Evoque. La rândul său, acesta va beneficia de o versiune sportivă SQ4.

Esential 49 de modele însumează gama Audi în prezent.
60 de modele va avea gama Audi în următorii ani.
Recent înregistrat este şi numele Q9, care anunţă un SUV de talie mare, menit a rivaliza cu Mercedes GL. Detaliile vin să le completeze pe cele deja existente oficial despre gama 4x4: Audi va lansa Q6, pentru a se bate cu BMW X6, şi Q1, anticipat deja de un concept expus luna viitoare la Detroit.

Tot autocar susţine şi că germanii şi-au rezervat dreptul de utilizare al denumirilor f-tron şi A9.

Dacă despre A9 putem intui că este o limuzină mai mare decât A8, despre f-tron cele mai multe voci susţin că ar fi vorba despre viitoarele versiuni alimentate cu pile de hidrogen ale germanilor. Scenariul devine plauzibil dacă stăm să ne gândim că, în trecut, Wolfgang Durheimer, fostul inginer şef Audi, declara că departamentul de cercetare lucrează la un Audi A7 alimentat cu pile de hidrogen.

Comentarii (8)

  • Probabil A9 o sa fie versiunea coupe a lui A8...ceva concurent pt. S coupe.
    18 9
  • La modelele clasice Bmw are un avans destul de bun, dar pe segmentul SUV-urilor este o diferenta mica, ofensiva anuntata pare greu de contracarat, 2013 se incheie cu Bmw tot pe primul loc, dar va fi tot mai greu sa reziste, cine credea acum ceva ani ca amenintarea nu va veni de la Mercedes, ci de la Audi.
    23 8
  • inexorabil
    Acum Umflăm Dotarea Internă (AUDI). Nu se mai doarme în ograda lui VAG sau a lui Daimler de grija imperialismului premium al lui BMW. Ba încă şi lăcomia de profit a trecut pe plan secund (când eu am afirmat mai demult că slava deşartă îi ţine de foame omului chiar mai bine decât mâncarea, mulţi semeni nu m-au crezut). Parcă a căpiat o mare parte din industria auto şi nu mai vede alt sens de a trăi decât: "Toate tunurile pe münchenezi!". Mie mi se pare o ambiţie infantilă...Deocamdată, GM nu se lasă "contaminată" de "febra" proiectării a n-şpe mii de modele, fiindcă este conştientă că n-are atâtea resurse. Deci, în loc să se bucure că va fi încoronată regina vânzărilor globale (dacă nu anul ăsta...Toyota?...atunci sigur anul următor), VAG îşi muşcă degetele de ciudă că rivala sa mai sportivă stă mai bine la un anumit domeniu, ce-i drept, important :) De fapt, şi în viaţa obişnuită, nu putem fi niciodată liniştiţi dacă nu tragem cu ochiul, măcar periodic, la mişculaţiunile vecinului; punctele de interes se bazează pe eternele întrebări existenţiale: ce? de ce? cum? unde? când? şi, desigur, cât?...În altă ordine idei, le urez tuturor românilor un Crăciun luminat! Dar Crăciun să fie, nu altceva, adică să evocăm personalitatea Celui Care S-a născut şi să (re)înţelegem scopul pentru care S-a făcut din Dumnezeu om, existând de-a pururi cu ambele firi. Doar acest tip de Crăciun să-l cultivăm, nu să ne holbăm extaziaţi la un moş imaginar din Laponia, nu să atârnăm podoabe efemere prin conifere, nu să paralizăm pironiţi în faţa paradei interminabile a prostului gust televizionistic şi nu să ne îmbuibăm burţile fără noimă...Asta e, om fi mitraliat noi comunismul (iar acum ne ciuruie consumismul), dar "Moş Gerilă" nu se lasă pensionat aşa uşor, neavând identitate socială sau culoare politică. PS: Măiculiţă, cu câte identităţi defilezi, @Mafia?! Eu, unul, le-am pierdut şirul...Ştii cui i se spune "fiinţa cu o mie de feţe", nu? Vrei sau nu vrei, o să-l martirizezi pe bietul @dan_grc, crede-mă! Cu fiecare maimuţăreală gratuită la adresa lui, nu faci decât să fortifici solidaritatea dintre comunitatea AM şi Dan, garantat! Am văzut că ai derulat în mod repetat, din postura de @Ghionea, o pseudo-parodie de genul "Mi-am luat X5 Dizăl, i-am pus număr de Bulgărica şi plonjez cu el în stâlp, pe manele de Salam, ca să le asculte şi descarcerarea, yeeeee!". Să mor dacă adulmec vreun haz în acest caz! Mai bine închid televizorul şi te vizionez pe tine...Mai ales că nu te potoleşti nici în această zi sfântă...
    13 8
  • @inexorabil, un Craciun fericit sa ai! Si un nou an care vine,sa vina cu ceva mai multa speranta!
    9 1
  • 1. Craiun Fericit si plin de Binecuvantari Ceresti tuturor!
    2. Nu inteleg goana asta dupa a fi Nr 1! Nu e mai important oare profitul si rentabilitatea unei activitati in detrimentul statisticilor de unitati produse sau comercializate!? (iar aici Audi sta foarte bine...) Ca sa nu mai vb ca nu se poate continua asa la nesfarsit... resursele planetei sunt limitate totusi...
    3. Succesul Audi (din care deriva succesul Lamborgini si probail Ducati) ma face sa ma intreb daca oare nu ar fi mai bine ca Alfa Romeo sa ajunga la ei! Probabil Alfa ar ajunge rapid la juma de milion de exemplare comercializate iar gama ar cuprinde pe langa modelele de nisa specifice doar italienilor, modele ”largi” derivate din Audi (la fel de performante, la fel de fiabile-atat cat sunt si Audi-urile... mult sau putin, la fel de luxoase, cu o imagine de marca la superlativ, cu o incredere a clientilor in crestere etc. si la un pret probabil putin mai mic ca modelele nemtesi...
    4 2
  • * Lamborghini
    2 1
  • Craciun Fericit tuturor administratorilor, userilor si cititorilor Automarket!
    10 0
  • Nemtii ar trebui apreciati pt. bere si Kraftwerk nu pentru jagermeister si Scorpions, lucru valabil si la masini.
    Sarbatori Fericite.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru