Austria mărește bonusurile pentru achiziția mașinilor electrice la 5.000 de euro: constructorii contribuie cu 2.000 de euro

de Paul Cosma
Marti, 30.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Austria a anunțat că va majora bonusurile pentru achiziția mașinilor electrice, de la 3.000 la 5.000 de euro. De asemenea, austricii vor tripla ajutorul acordat clienților ce vor să-și instaleze stații de încărcare acasă, aceștia urmând să primească 600 de euro.

Autoritățile de la Viena vor să accelereze tranziția de la mașinile “clasice” către cele 100% electrice prin noi măsuri de sprijinire a acestui sector.

Ministrul austriac al Economiei a spus că bonusurile pentru achiziția mașinilor electrice vor crește de la 3.000 la 5.000 de euro, iar contribuția producătorilor va fi de 2.000 de euro.

În plus, Austria a anunțat că va tripla ajutorul acordat clienților ce vor să-și instaleze stații de încărcare acasă. Astfel, aceștia ar urma să primească 600 de euro. Bonusul se ridică la 1.800 de euro pentru clădirile cu mai multe familii. Totodată, austriecii promit și 1.200 de euro ca bonus la achiziția de biciclete electrice. 

Potrivit datelor oficiale, în Austria erau înmatriculate circa 33.000 de vehicule electrice la sfârșitul lunii mai, mai puțin de 1% din numărul total de mașini la nivel național. 

Via Reuters

Comentarii (2)

  • netam-nissan
    nelamurire: mai iau bonus daca o cumpar si nu o achizitionez ca e prea lung cuvintul?
    15 1
  • Să fie primit -- e-bonusul austriac sau nu, că tot pomană injustă e pentru cei care deja *are valoare* de un BEV nou.
    Ceva mai eco-justificat îmi pare însă ajutorul lor pentru e-biciclete, de 1.200 € (probabil că și pt. mici e-scutere / trotinete), la noi cei aprox. 700 € (3.500 lei parcă) fiind acordați mai nou doar pentru motociclete electrice din câte știu.

    Nu mai repet și de ce *mica* e-mobilitate urbană e mai logică pe două roți decât cu e-SUV-uri, că devin agasant și pentru mine-mă.
    16 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru